L'AEPD publica una guia per facilitar el compliment de la normativa de la protecció de dades en el sector sanitari

Publicada el 29/06/2022

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha publicat la 'Guia per a professionals del sector sanitari'. Aquest document intenta donar resposta als dubtes més freqüents que poden sorgir als professionals que intervenen en la prestació de serveis sanitaris i té per objecte facilitar el compliment de la normativa en matèria de protecció de dades i garantir els drets dels usuaris d’aquests serveis. La Guia s'adapta a les previsions del Reglament general de protecció de dades (RGPD) i a la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal i garantia dels drets digitals.

Tot i que la Guia està adreçada principalment als professionals sanitaris que exerceixen la seva activitat a títol individual, les seves orientacions poden ser útils en alguns aspectes per a aquells professionals que treballin en establiments sanitaris.

El document aborda qüestions que es plantegen sovint en el nostre sector, com ara la legitimació per tractar dades de salut, qui pot accedir a la història clínica i en quins casos, la responsabilitat i les obligacions derivades d'aquests tractaments, així com la gestió dels drets dels pacients o de les situacions que puguin implicar comunicació de dades a tercers.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×