La Nit de la Fisioteràpia reconeix les trajectòries professionals de Gonzalo Lorza i Sílvia Fàbregas amb el Premi June Nystrom

Publicada el 20/11/2023

El dijous 16 de novembre va tenir lloc, a Barcelona, la Nit de la Fisioteràpia 2023, una trobada de professionals i amics a la qual hi va assistir el conseller de Salut, Manel Balcells, que va voler destacar “l’abans i el després que ha suposat la incorporació, aquest any, de més de 350 fisioterapeutes a l’atenció primària i comunitària. El repte ara és no aturar-se i fer una aposta encara més ferma per la fisioteràpia, que és també una aposta per la rehabilitació”. També vam poder comptar amb la presència de la regidora de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de la Comissió de Sanitat, Titón Laïlla.

Balcells va ser l’encarregat d’entregar el Premi June Nystrom 2023 als companys Sílvia Fàbregas  i Gonzalo Lorza, que van rebre una gran ovació per part dels assistents. Aquest guardó distingeix i reconeix les i els fisioterapeutes que, per la seva trajectòria professional i la seva implicació amb la professió i el col·lectiu, han sumat valor a la fisioteràpia en tots els àmbits: social, professional, docent i científic. Els dos van recollir el Premi i van fer dos emotius discursos recordant tant les seves fites professionals com tot el que la fisioteràpia els ha aportat a nivell personal.

Enguany, el Premi al Fisioterapeuta de l’Any es va atorgar a Mayte Serrat, impulsora de CIM Project, una iniciativa de fisioteràpia inclusiva en l’àmbit de la natura i la muntanya. Mitjançant un equip integrat per fisioterapeutes i altres professionals de la salut, treballen per promocionar el desenvolupament i la pràctica de l'activitat física i esportiva, orientada a la inclusió de persones amb discapacitat, cronicitat o en el procés d'envelliment.  

La Nit de la Fisioteràpia 2023, organitzada pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, va servir també per homenatjar les col·legiades i els col·legiats jubilats i doctorats i per reconèixer públicament els millors expedients acadèmics 2022-2023 i els destinataris d’ajuts a la recerca i de projectes solidaris del CFC.

L’acte també va ser l’altaveu mitjançant el qual el degà del CFC, Ramon Aiguadé, va manifestar “l’agraïment del Col·legi als més de 12.500 professionals que estan fent possible que la fisioteràpia estigui en el millor moment de la seva història”. En aquest sentit, va agrair al conseller la decidida aposta per la incorporació de la fisioteràpia als Centres d’Atenció Primària i Comunitària de Catalunya durant els darrers 12 mesos. El degà va reclamar també seguir fent passos per tal d’assolir la fita de l’accés directe a fisioteràpia per a tota la ciutadania.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×