Dotem d’evidència científica l’Accés Directe a Fisioteràpia

Publicada el 21/11/2023

L’Accés Directe a Fisioteràpia (ADF) és una demanda històrica del Col·legi. Sempre hem tingut el convenciment que aquesta mesura serviria per reduir les llistes d’espera en patologies d’alta prevalença i baixa complexitat i, especialment, en l’abordatge del dolor persistent. D’aquesta manera, aconseguiríem reduir la pressió sobre el sistema posant la ciutadania al centre, oferint-li els recursos necessaris per millorar la seva qualitat de vida. És un model que funciona a la privada, però no ens podem permetre que la fisioteràpia sigui un luxe només a l’abast d’uns pocs. Cal facilitar l’accés universal a la fisioteràpia.

Ara, hem transformat aquest convenciment en un informe, l’objectiu principal del qual és presentar l’evidència científica sobre l’ADF, així com la seva situació actual a Espanya. Primerament, es fa una introducció sobre la fisioteràpia en atenció primària a l’estat espanyol, seguit d’un resum sobre els beneficis de l’accés directe al servei de fisioteràpia i les principals barreres (i solucions) per a la seva implementació; tot, com dèiem, amb la seguretat i la força que ens ofereix l’evidència científica.

Aquest informe, que ha estat elaborat per Javier Jerez Roig, assessor de Recerca del CFC; Judit Mas Bosch, fisioterapeuta, i Ramon Aiguadé, degà del CFC, l’hem volgut compartir amb la resta de col·legis de fisioteràpia de l’estat així com amb el CGCF perquè creiem que en el coneixement compartit rau la força de la millora col·lectiva.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×