Novetats en els límits dels plans de pensions d'ocupació per a autònoms

Publicada el 03/02/2023

Us informem que aquest 2023 hi ha novetats en la fiscalitat de la previsió social. La principal és el nou límit d'aportació addicional per als autònoms, de fins a 4.250 € més, per a les seves aportacions als nous plans d'ocupació simplificats.

L'1 de juliol del 2022 va entrar en vigor la llei 12/2022 de regulació per a l'impuls dels plans de pensions d'ocupació. Aquesta llei va introduir modificacions en els límits, addicionals al límit general o conjunt de 1.500 €, d'aportació i deducció a IRPF de les aportacions de plans de pensions per a treballadors per compte propi, així com un límit addicional per als treballadors autònoms.

Aquest nou límit d'aportació per a treballadors autònoms, addicional al límit de 1.500 €, serà de 4.250 € més per a les seves aportacions a nous plans de pensions d'ocupació simplificats  promoguts per federacions, col·legis professionals o associacions de treballadors per compte propi. Sumat aquest límit addicional de 4.250 € al límit general de 1.500 €, un autònom podrà arribar a aportar i deduir-se fins a 5.750 €.

Per a qualsevol consulta sobre aquest tema, podeu contactar amb l’assessoria fiscal del CFC a https://www.fisioterapeutes.cat/ca/colegiats/serveis/assessories/fiscal

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×