El Consell de Ministres aprova la retirada de les mascaretes en l'àmbit sanitari general

Publicada el 05/07/2023

L’ús de la mascareta deixa de ser obligatori als centres de salut, així com a les farmàcies i residències de gent gran, tot i que es segueix suggerint fer-ne ús. Aquesta normativa permetrà que la mascareta també deixi de ser obligatòria als centres i consultes de fisioteràpia.

Una vegada el canvi normatiu ha quedat publicat avui, 5 de juliol, al BOE, la norma sobre l’ús de les mascaretes, que era vigent des del mes de maig de 2020, quedarà abolida.

No obstant, a l’annex de la publicació del BOE es recomana l’ús de la mascareta en una sèrie de casos molt concrets, relacionats amb centres sanitaris o centres residencials de persones grans:

  • Per a les persones simptomàtiques quan estiguin en espais compartits.
  • Per als professionals que atenen casos simptomàtics.
  • Per a les persones que treballen en Unitats de Cures Intensives i en Unitats amb pacients vulnerables seguint les recomanacions de control d'infecció aconsellades pels Serveis de Medicina Preventiva i Prevenció de Riscos Laborals, segons la valoració del risc de cada centre sanitari.
  • A les urgències hospitalàries o d'atenció primària, inclosa la sala d'espera.

Finalment, en els centres residencials de gent gran i persones amb discapacitat, entorns en els quals viuen les persones més vulnerables, encara que no es recomani l'ús universal de les mascaretes, es considera necessari prendre precaucions addicionals en cas d'aparició de símptomes en treballadors, residents o visitants, per evitar brots, cuidant en tot cas el benestar de la gent gran tant a nivell físic com emocional.

Pots consultar tota la informació sobre la nova normativa en aquest enllaç

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×