L'ús de la mascareta no és obligatori als centres i consultes de fisioteràpia

Publicada el 09/01/2024

Moltes i molts sou els que, aquests últims dies, ens heu fet la consulta sobre si, davant la situació d'increment d'infeccions respiratòries agudes, és o no obligatori l’ús de la mascareta als vostres centres i/o consultes. En aquest sentit us informem que tal i com indica la RESOLUCIÓ SLT/16/2024, de 8 de gener, publicada avui al DOGC, i seguint el criteri del nostre servei jurídic, als centres i consultes de FISIOTERÀPIA NO ÉS OBLIGATORI l'ús de la mascareta.

Els centres i serveis sanitaris en els quals, i d’acord amb la resolució publicada al DOGC, és obligatori l’ús de la mascareta són els CAPs, els centres d'atenció hospitalària, els centres d’atenció intermèdia i els centres d’atenció a la salut mental. Aquesta obligació és de compliment tant per a les persones treballadores, els visitants i els pacients, amb l'excepció de les persones ingressades quan romanguin en la seva habitació.

Per tant, seguint les indicacions del nostre servei jurídic, la resta de centres sanitaris no especificats al DOGC, com serien els centres i consultes de fisioteràpia, en quedarien exempts. Tot i així, cal valorar el seu ús en funció de les característiques del pacient, del centre...

Tanmateix, us comuniquem que el Govern Central ha manifestat la voluntat de fer obligatori l'ús de la mascareta en tots els centres sanitaris, motiu pel qual estarem pendents del BOE per si en els pròxims dies hi ha un canvi en aquest sentit i, com sempre, us mantindrem informats per les vies habituals de possibles canvis.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×