El CFC i l’aFFaC s’uneixen per promoure la criança igualitària i responsable

Publicada el 08/05/2024

En un context actual on, entre d’altres, les dones assumeixen la cura dels infants en un 33 % dels casos enfront del 2,19 % dels homes, el Col·legi i les Associacions federades de famílies d’alumnes de Catalunya (aFFaC) han decidit unir els seus esforços en la posada en marxa del projecte “Homes-AFA: Programa de formació per a la corresponsabilitat dels homes vers les cures a través de les AFA”, finançat pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

La nostra tasca ha estat organitzar, a través de la Comissió de Fisioteràpia Cardiorespiratòria, una formació gratuïta dirigida a fisioterapeutes dones i homes que passaran a formar part d’una borsa de treball per poder oferir tallers d’higiene nasal a les escoles bressol de Catalunya. Amb l’objectiu d’incentivar la corresponsabilitat en les cures dels infants i promoure una criança i paternitat igualitària, els destinataris finals d’aquests tallers -que compten amb el suport de l’Observatori de Gènere del CFC- seran exclusivament homes pares i/o tutors dels infants, aspecte que ens ha de permetre avançar en la igualtat de gènere en les cures i promoure un canvi de cultura de gènere als centres educatius de Catalunya. 

De moment i gràcies als tallers organitzats aquest mes de maig per la Comissió de Fisioteràpia Cardiorespiratòria del CFC, diversos companys i companyes fisioterapeutes seran els primers a poder formar part de la borsa de treball del projecte que, a banda d’intentar millorar la salut respiratòria dels més petits també pretén fomentar una perspectiva inclusiva de criança i salut infantil, aspecte important perquè, a més de tenir efectes positius sobre la salut dels menors, també contribueix a l’acceptació de la igualtat de gènere en la família i és un factor de protecció contra la violència de gènere.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×