El conveni amb COCEMFE permetrà visualitzar la necessitat de fisioteràpia en determinades patologies

Publicada el 26/06/2024

El Col·legi, seguint l'esperit de responsabilitat social que el caracteritza, ha col·laborat amb COCEMFE Catalunya (Confederació de persones amb discapacitat física i orgànica de Catalunya) en una iniciativa solidària que ha servit per fer accessible tractaments de fisioteràpia neurològica, atès que aquests tractaments sovint han de ser molt llargs o, fins i tot, permanents, fet que obliga a destinar-hi una gran quantitat de diners.

Gràcies a aquesta acció,  20 pacients amb patologies neurològiques derivats per Step by Step, l'Associació Catalana per al Parkinson i DKV Integralia, s’han pogut beneficiar d’una bossa solidària de 350 hores de fisioteràpia repartides entre els mesos de març i maig d’enguany. El projecte ha permès contractar dos fisioterapeutes a mitja jornada per tal de cobrir hores directes al centre de tractament o al domicili. 

Les patologies més habituals que s’han tractat han estat lesions medul·lars, fibromiàlgia, ictus, atàxies, Parkinson, paràlisi cerebral, distròfia muscular i algunes patologies minoritàries per a les quals l’accés a fisioteràpia és més difícil. 

L’empresa de lliteres Naggura també ha volgut aportar el seu granet de sorra en aquesta iniciativa i ha cedit dues lliteres per realitzar els tractaments, material que finalment ha entregat de manera definitiva a Step by Step un cop finalitzat el projecte solidari. Des de Col·legi volem agrair la col·laboració desinteressada de Naggura.

Aquesta acció conjunta amb COCEMFE ha de permetre conscienciar institucions i polítics de la importància de l’accés a fisioteràpia i de la millora que suposa per a la qualitat de vida de persones que pateixen determinades patologies. 

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×