Publicada el 10/05/2007


El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya participaà en la novena edició de la FiraGran, Saló de la Gent Gran de Catalunya, amb l'objectiu d'oferir solucions específiques a les necessitats de salut de la gent gran, a través de les aplicacions de la Fisioteràpia.

La Fira, d'accés gratuït, tindrà lloc del 9 al 13 de maig al Moll de la Fusta de Barcelona i reunirà a 108 entitats, institucions i empreses, 200 casals de 21 comarques catalanes i més de 5.000 participants (segons les previsions).

El Col·legi realitzarà una sèrie de xerrades–taller, impartides per professionals fisioterapeutes, sobre diversos problemes de salut als quals s'han d'afrontar dia a dia la gent gran i que condicionen la seva qualitat de vida:

  • Dimecres 9 de maig, de 19h a 20h, "Combatre el cansament" per Benilde Martínez i Verónica Gutiérrez.
  • Dijous 10 de maig, de 19 a 20h, "La Osteoporosi" per Gabriel Liesa.
  • Divendres 11 de maig, de 17.30 a 18.30h, "Higiene Postural" per Núria Torrents.
  • Dissabte 12 de maig, de 16 a 17h, "El Dolor" per Benilde Martínez
  • Dissabte 12 de maig, de 19 a 20h, "Relaxació i automassatge" per Verònica Gutiérrez.
  • Diumenge 13 de maig, de 13 a 14h, "Les caigudes", Carme Macià

La població de la tercera i quarta edat creix cada cop més: l'esperança de vida és cada dia més alta però, en conseqüència, també augmenten les malalties cròniques i disminueix, sovint, la seva qualitat de vida.

Davant d'aquesta situació la Fisioteràpia pot ajudar a restablir moltes funcions perdudes o deteriorades mitjançant la teràpia física: mantenir el bon funcionament de les articulacions i músculs per fer funcionar correctament l'aparell cardio-respiratori, disminuir el risc de possibles caigudes, estimular la memòria i la coordinació i, amb tot això, augmentar l'autoestima del pacient.

El fisioterapeuta és un professional de la salut sensibilitzat amb les necessitats de la gent gran, que realitza una valoració integral del estat físic, motriu i funcional del pacient per tal de proporcionar el màxim d'autonomia i benestar mitjançant exercicis i tècniques manuals. Són més de 6.000 fisioterapeutes col·legiats catalans que poden millorar el benestar personal de la gent gran i de les persones amb les que ells conviuen.

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya participa en aquestes jornades per difondre les moltes possibilitats que ofereix la Fisioteràpia per millorar la salut dels més grans a través de les teràpies manuals.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×