Calendari

15 de maig de 2015

Horari: 19.00 a 21.00 h

Durada: 2,00 hores

Informació general

Conferència bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Comissió de Fisioteràpia en Geriatria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Descripció

El procés d'envelliment fisiològic comporta un deteriorament físic i cognitiu que afecta de forma directa l'equilibri, la postura, la coordinació, i la mobilitat. Per tant, la marxa es veu afectada només pel mateix procés d'envelliment.

D'altra banda, la capacitat de deambular i desplaçar-se és una màxima en l'autonomia i el benestar de la persona.

És per tot això que la marxa i les implicacions que comporta és, dintre del nostre àmbit de Fisioteràpia en geriatria, un dels nostres reptes principals.

Diferenciem bàsicament dos origens en les marxes patològiques de l'ancià que no camina: una alteració neurológica o una alteració neuromusculosqueletica.

L'objectiu principal de la conferència és ajudar a identificar els problemes que impossibiliten la marxa en l'ancià i donar conceptes per recuperar-la de la forma més pràctica possible.

A través de tres casos pràctics anirem identificant i diferenciant cada tipus de marxa, després analitzarem la causa que la provoca i la perpetua i, finalment, buscarem eines que ens ajudaran a recuperar-la.

Esperem que sigui del vostre interès!

Lloc de realització

Seu del Col·legi. C/ Segle XX, 78, 08032, Barcelona

A càrrec de

Albert Vélez Iglesias. Fisioterapeuta. Centre de Rehabilitació Viladecans.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×