Calendari

29 de juny de 2019

Horari: Dissabte, de 9.30 h a 12.30 h

Durada: 3,00 hores

Informació general

Conferència bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Secció Territorial de Lleida del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Descripció

El proper 29 de juny tindrà lloc la reunió anual de la Secció Territorial de Lleida, que aquest any s’oferirà, a més a més, una conferència sobre Fisioteràpia aquàtica.

La sessió, que se celebrarà a l’Aula Magna de la Universitat de Lleida, començarà amb la reunió anual per als col·legiats de la província, on els membres de la Secció Territorial de Lleida faran un breu resum de l'activitat de la Secció durant l'any 2018 i informaran de les activitats previstes per al 2019.

La segona part serà una conferència a càrrec d’Anna Verdú, que explicarà com cada vegada amb més freqüència, creix l’interès i la demanada de la Fisioteràpia aquàtica, exercicis i moviments a l’aigua, guiats per un o una fisioterapeuta, amb finalitats terapèutiques i preventives, gràcies als beneficis físics i psicològics que ens aporta l’aigua per totes les seves propietats.

La Fisioteràpia a l’aigua no substitueix les tècniques comunes de rehabilitació, sinó que integra i complementa tot el procés de recuperació. Els tractaments prescrits han de ser específics per a cada pacient i patologia o afecció, amb l’objectiu de prevenir, mantenir, millorar o tractar els estadis més inicials o avançats de la patologia.

L’Anna abordarà i ens informarà, a trets generals, del concepte de Fisioteràpia aquàtica, de la importància de conèixer bé les principals propietats de l’aigua i conèixer bé el  material que utilitzem en els tractaments, parlarà de les instal·lacions que ens trobem a l’hora de treballar, de les diferents tècniques de teràpia aquàtica i de què cal tenir en compte abans d’entrar en aigua i a l’hora de preparar una sessió i prescriure un bon tractament.

En acabar la conferència, els assistents podran plantejar les seves preguntes a l ponent. Per cloure la jornada, la Secció Territorial de Lleida oferirà un pica-pica als assistents.

El programa d'activitats serà el següent:

- 9.30 h Primera convocatòria
- 10.00 h Segona convocatòria i reunió anual
- 10.30 h Conferència
- 11.30 h Col·loqui i pica-pica

 

A càrrec de

Anna Verdú: fisioterapeuta tècnica experta en teràpia aquàtica (formada en diferents tècniques de teràpia aquàtica), membre del Grup de Treball de Teràpia Aquàtica  - UFAE (Unitat de Fisioteràpia Aquàtica Especialitzada  del CFC, i membre de RETacua (Red Española de Terapia Acuática) com a delegada autonòmica a Catalunya. Autora, juntament amb la resta de membres d’UFAE, del primer manual de fisioteràpia aquàtica fet pel CFC.

Lloc de realització

Aula Magna de la Facultat de Medicina de la UdL. Av. Montserrat Roig, 2, Lleida

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×