Calendari

23 de setembre de 2020

Horari: Dimecres, a les 16.30h

Durada: 2,00 hores

Informació general

Conferència bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya a través de la Comissió de Pediatria i SEFIP

Descripció

Ponència en anglès de la Dra. Mijna Hadders-Algra (traducció consecutiva) sobre l’evidència científica de les diferents teories del desenvolupament neurològic i la seva fonamentació en les intervencions fisioterapèutiques.

L'evidència científica ha de marcar la línia en l'elecció dels tractaments en Fisioteràpia pediàtrica; és per aquest motiu que és fonamental establir les bases sobre les quals es fonamenten les diferents intervencions fisioterapèutiques, entre elles la teràpia Vojta.

La Dra. Hadders-Algra ha publicat extensament sobre les diferents teories del desenvolupament i les teràpies basades en aquestes teories. Així, la ponent exposarà l'evidència més actual sobre aquestes teories i les intervencions primerenques, com la teràpia Vojta.

D'altra banda, Lourdes Macias i Lluís Perales, fisioterapeutes experts en la teràpia Vojta i pediatria, faran de moderadors de la xerrada.

 

La sessió es podrà recuperar al canal de YouTube del Col·legi: Colficat

 

Al final de la xerrada, hi haurà una ronda de preguntes a través del xat. Les preguntes podran ser respostes per la ponent i els dos promotors.

A càrrec de

Mijna Hadders-Algra (1956; MD, PhD). Professora de Neurologia del Desenvolupament a l’Hospital de Nens de Beatrix del Centre Mèdic de la Universitat de Groningen, als Països Baixos. Autora/coautora de més de 150 treballs en revistes internacionals revisades. Autora/editora de tres llibres, incloent “Control postural: un tema clau en els trastorns del desenvolupament" (Mac Keith Press, 2008) i “L’examen neurològic del nen amb disfunció neurològica menor” (Mac Keith Press, en premsa). Acaba de finalitzar un mandat de nou anys al Consell de l’Acadèmia Europea de la Discapacitat en la Infància (càrrec de secretari).

 

Moderadors/promotors:

Lourdes Macias. Fisioterapeuta pediàtrica de CDIAP i presidenta de la Sociedad Española de Fisioterapia en Pediatría (SEFIP).

Lluís Perales. Doctor en Fisioteràpia (UAX 2013). Màster en Investigació en Ciències de la Salut (UAX 2011). Professor assistent per l’Associació Vojta Internacional (infants i adults).

 

Traductores:

Elena Contell i Verónica Robles

Lloc de realització

En línia

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×