Calendari

16 de desembre de 2021

Horari: Dijous, a les 19.30 h

Durada: 1,50 hores

Informació general

Conferència bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Secció Territorial de Lleida del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Descripció

La Secció Territorial de Lleida es complau a presentar-vos la 9a edició de la Torronada Col·loqui, que enguany abordarà el sòl pelvià masculí.

Quan parlem de sòl pelvià ens referim al conjunt de músculs, lligaments i vísceres que hi ha en la cavitat abdominal i pelviana. Totes aquestes estructures tenen la finalitat d’assegurar el bon funcionament de l’organisme, bon funcionament visceral (úter, bufeta, pròstata, recte...) així com muscular. El sòl pelvià és un conjunt d’estructures dinàmiques que s’adapten al nostre moviment absorbint les diferents tensions i adaptant-se a elles, sempre i quan no hi hagi patologia.

En aquest taller farem una petita introducció al sòl pelvià masculí i anomenarem els principals trets diferencials entre la pelvis masculina i femenina, així com un breu repàs anatòmic muscular i visceral. Es farà una introducció al concepte CALP i a la importància de treballar de forma global per abordar les patologies de sòl pelvià, treball perineal, lumbar, diafragmàtic i abdominal. També exposarem les patologies més habituals del sòl pelvià masculí i com fer un primer abordatge a consulta.

Quan parlem de patologia de sòl pelvià en homes, el primer que ens ve al cap és el càncer de pròstata; aquest tipus de càncer afecta 1 de cada 6 homes al llarg de la seva vida, en relació a aquest tipus de càncer cal tenir en compte l’agressivitat i afectació que té sobre el cos, però també el tipus de intervenció que se li fa a la persona, ja que el tipus l’abordatge quirúrgic, radioteràpic, hormonal, tindrà una gran relació amb la simptomatologia que després haurem de tractar. A part del càncer hi ha altres patologies prostàtiques com la hiperplàsia benigna de pròstata i patologies derivades del tractament quirúrgic d’aquestes com les incontinències urinàries, disfuncions sexuals, hipertonia de la musculatura del sòl pelvià, entre d’altres.

Finalitzada la conferència, la Secció Territorial de Lleida convida a un pica-pica i torrons. També es realitzarà un sorteig entre els col·legiats assistents d’un premi de 100€ per formació o material de Fisioteràpia.

Esperem que sigui del vostre interès!

A càrrec de

Oscar Aguila Gimeno:

  • Graduat en Fisioteràpia a la UdL (promoció 2012-2016).
  • Expert en fisioteràpia en sòl pelvià (Màster en Fisioteràpia del Sòl pelvià. Promoció 2016-2017) 
  • Màster en investigació translacional en fisioteràpia (Universitat Gimbernat) promoció 2017-2018.
  • Formació en exploració perineal i visceral masculina edició 2018 i edició 2021.
  • Curs de valoració i tractament pelvianoperineal femenina-masculina intracavitari.
Lloc de realització

Aula Magna de la Facultat de Medicina de la UDL

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×