Calendari

01 d'abril de 2023

Horari: Dissabte, de 9.30 a 12.30 h

Durada: 3,00 hores

Informació general

Conferència bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Secció Territorial de Lleida. Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Descripció

El proper dissabte 1 d'abril, la Secció Territorial de Lleida celebrarà la quinzena edició del seu tradicional Esmorzar Col·loqui, enguany, sota el títol, Acupuntura en el tractament del dolor. Una visió integradora.

La sessió començarà amb la reunió anual per als col·legiats de la província de Lleida, en la qual els membres de la Secció Territorial de Lleida faran un breu resum de la seva activitat durant l'any 2022 i donaran pinzellades de les activitats previstes per al 2023.

La segona part serà una conferència a càrrec del fisioterapeuta lleidatà Nando Castro sobre acupuntura en el tractament del dolor.

En aquesta xerrada es farà una introducció als conceptes i teories de la Medicina Tradicional Xinesa en les quals es basa l’acupuntura (com una branca important de la MTX), a l’origen de l’analgèsia acupuntural i a la visió que té la MTX respecte del dolor.

Veurem com el recorregut de meridians i la localització de punts d’acupuntura coincideixen topogràficament sovint amb punts gallet miofascials i punts d’estimulació del Sistema Nerviós Perifèric i del Sistema Neurovegetatiu, així com diferents maneres d’estimulació de punts acupunturals presenten moltes similituds amb tècniques invasives que utilitzem en el món de la fisioteràpia com la punció seca o la neuromodulació.

Finalment es donaran idees per poder integrar tots aquests conceptes dins la nostra activitat terapèutica.

En acabar la conferència, els assistents podran plantejar les seves preguntes al ponent. Per cloure la jornada, la Secció Territorial de Lleida oferirà un esmorzar als assistents.

PROGRAMA
09.30h Primera convocatòria
10.00h Segona convocatòria i reunió anual
10.30h Ponència sobre "Acupuntura en el tractament del dolor. Una visió integradora" a càrrec de Nando Castro Villellas
11.30h Col·loqui i esmorzar

Esperem que sigui del vostre interès!

A càrrec de

Nando Castro Villellas. Nascut a Lleida, va acabar els estudis de fisioteràpia a la URV l'any 1997. Continua la seva formació graduant-se en Medicina Tradicional Xinesa l'any 2010 i s'especialitza en Fisioteràpia esportiva l'any 2012. Format també en diferents tècniques com la Neuromodulació Percutània,Tractament conservador i invasiu del Sdme.de Dolor Miofascial (Punts gallet), Electroneuroacupuntura, diferents tècniques d’Acupuntura Japonesa (Sistema Manaka, Acupuntura pediátrica), Maneig del dolor en MTX integrativa, Cursos relacionats amb lesions traumatològiques i esportives i exercici terapèutic i Concepte McConnell.

Actualment desenvolupa la seva activitat professional com a fisioterapeuta de l’Hospital Universitari Santa Maria, treballant en RHB ambulatòria i post-cirugia en pròtesis de genoll i maluc. Fisioterapeuta i acupuntor al centre Osteolleida i fisioterapeuta de l’equip sènior masculí de voleibol del Balàfia Vòlei Lleida ,equip que competeix a  la Superliga 2 (categoría de plata del voleibol estatal).

Lloc de realització

Aula 1.04 de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia UdL. Carrer de Montserrat Roig, 2, 25008 Lleida

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×