Calendari

17 de maig de 2023

Horari: Dimecres, de 19.30 h a 21.00 h

Durada: 1,50 hores

Informació general

Conferència bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Comissió d'Osteopatia del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Descripció

PRESENTACIÓ

L'aparell locomotor és l'aparell encarregat del moviment del cos. Gràcies a l'aparell locomotor podem moure el cos i desplaçar-nos. Sense dubte la gran protagonista és l'extremitat inferior i no sempre es tenen els suficients coneixements per a un correcte abordatge. Conèixer i fer una actualització segons l'última evidència disponible en l'abordatge de l'extremitat inferior en patologies com lumbàlgies, neuràlgies, peu de pinya i entendre la biomecànica del corredor seran aspectes clau per millorar el nostre abordatge tant d’esportistes com de qualsevol persona.

 

OBJECTIUS

Adquirir coneixements actualitzats sobre l'extremitat inferior.

 

Objectius específics
  • Explorar les repercussions de les disfuncions viscerals sobre les lumbàlgies i neuràlgies d'extremitat inferior
  • Fer una introducció a la biomecànica del corredor
  • Contextualitzar el peu de pinya i el seu tractament en l'actualitat
 
Objectius d'aprenentatge
  • Adquirir coneixements sobre la relació entre les disfuncions viscerals, lumbàlgies, neuràlgies de l'extremitat inferior
  • Aprendre com abordar les patologies dels corredors
  • Entendre els objectius del tractament del peu de pinya i el seu abordatge multidisciplinari
A càrrec de

Mayte Serrat López: Doctora per la Universitat Autònoma de Barcelona, fisioterapeuta i psicòloga general sanitària. Tota l'activitat assistencial, investigadora i docent està centrada en l'aplicació dels avenços en neurociència en l'abordatge biopsicosocial del dolor crònic i la teràpia d'activitats a la natura. Responsable de la teràpia grupal multicomponent de la Unitat d'Expertesa en Síndromes de Sensibilització Central de l'Hospital Vall d'Hebron.

 

Maria del Mar Cartagena: Fisioterapeuta, osteòpata CO. Professora honorària de la UMU, experta en posturologia i en biomecànica del corredor.

 

Manuel Peinado Asensio: Diplomat en fisioteràpia per la Universitat de València; Doctor per la Universitat de Sevilla; Osteòpata DO per la EOM; professor de la EOM; osteòpata clínic i director a "Osteopatía y Salud" (València).

 

Sandra Balaguer Solè: Fisioterapeuta. Doctorada a la Universitat Pontifícia de Salamanca. Fisioterapeuta pediàtrica; osteòpata DO. Experta en teràpies miofascials i en teràpia manual pediàtrica integrativa. Codirectora del Centre Muñoz-Balaguer; professora del Màster d'osteopatia Integrativa de la UCJC (Madrid) i de l'Expert de Pediatria Concepte BB. Professora del curs "Mètode Ponseti" a la Universitat de Medicina de Barcelona. Professora de Postgrau en Pediatria a Fisiofocus Formació. Docent d´especialització pediàtrica multidisciplinàr a cirurgians, traumatòlegs, rehabilitadors i podòlegs.

Lloc de realització

En línia

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×