Calendari

16 de març de 2024

Horari: Dissabte, de 10.00 h a 13.00 h

Durada: 3,00 hores

Informació general

Conferència bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Secció Territorial de Lleida. Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Descripció

El proper dissabte 16 de març, la Secció Territorial de Lleida celebrarà la setzena edició del seu tradicional Esmorzar Col·loqui, enguany, sota el títol "La Importància de l'Exercici Terapèutic en Persones amb Malalties Neurològiques".

La sessió començarà amb la reunió anual per als col·legiats de la província de Lleida, en la qual els membres de la Secció Territorial de Lleida faran un breu resum de la seva activitat durant l'any 2023 i donaran pinzellades de les activitats previstes per al 2024.

La segona part serà una conferència a càrrec de la fisioterapeuta Maria Masbernat sobre Malalties neurològiques.

Després d'haver patit una lesió d'origen neurològic, sovint les persones amb malalties neurodegeneratives presenten una alta incidència de sedentarisme, que és un dels factors de risc més importants per a altres comorbiditats. En aquesta ponència, es pretén destacar els problemes associats al sedentarisme, així com les diverses possibilitats d'exercici terapèutic que podem prescriure a aquestes persones, basant-nos en l'evidència científica.

En acabar la conferència, els assistents podran plantejar les seves preguntes al ponent. Per cloure la jornada, la Secció Territorial de Lleida oferirà un esmorzar als assistents.

PROGRAMA
10.00h Presentació i reunió anual  
10.30h Ponència sobre " La Importància de l'Exercici Terapèutic en Persones amb Malalties Neurològiques" a càrrec de Maria Masbernat  
11.30h Col·loqui i esmorzar

Esperem que sigui del vostre interès!

A càrrec de

Maria Masbernat Almenara. Investigadora postdoctoral de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida. Doctora en medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (2018). Tesi realitzada en col·laboració amb l’Institut Guttmann (Badalona) i el Parc de Salut Mar (Barcelona). Màster en Neurorehabilitació per la Universitat Autònoma de Barcelona (2013). Diplomada en Fisioteràpia per la Universitat Internacional de Catalunya (2011).

Les principals àrees d'especialització són la neurorehabilitació, la rehabilitació cognitiva i l'exercici terapèutic mitjançant l'ús de tecnologies avançades, el que l'ha portat a tenir especial interès en el disseny centrat en l'usuari i la usabilitat per al seu desenvolupament.

Forma part del grup de recerca consolidat GESEC (Grup d'Estudis sobre Societat, Educació, Salut i Cures) de la UdL i del grup GRECS (Grup de Recerca a Cures per a la Salut) de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida

Lloc de realització

Aula Magna de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia UdL. Carrer de Montserrat Roig, 2, 25008 Lleida

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×