La síndrome de dolor miofascial és una afecció extraordinàriament freqüent, sent la principal causa de dolor d’origen muscular de la població, amb prevalences que oscil·len entre el  45% i el 100%, depenent de les poblacions estudiades. No obstant, atesa la seva constant i ràpida evolució, el seu estudi no sol incloure’s  de manera satisfactòria a la formació de grau dels fisioterapeutes. A més, el tractament amb punció seca dels punts gallet miofascials, causants de la síndrome de de dolor miofascial, atesa l’especificitat i els seus riscos d’aplicació, requereix una formació altament especialitzada. El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya va establir una resolució col·legial (003/2016 de 4 de juliol) per la qual es defineixen els requisits formatius mínims per a l’aplicació d’aquesta tècnica. Aquest curs permet als col·legiats accedir a aquests requisits.

Calendari

Calendari: 12, 13, 14 y 19, 20 21 de novembre de 2021 i 14, 15, 16 de gener de 2022

Horari: divendres, de 15.30 h a 20.45, dissabtes de 9.00h a 14.15h i de 15.30h a 20.45h. i diumenges de 9.00 a 14.15 h.

Durada: 60,00 hores

Informació general

Organitza: Secció Territorial de la Catalunya Central del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats

Preu: 480,00€

Mode: Presencial

Programa

TEMARI CURS PUNCIÓ SECA

Presentació del curs. Característiques clíniques dels punts gallet. Simptomatologia, exploració i factors de perpetuació. Naturalesa dels punts gallet . Tractament fisioterapèutic de la Síndrome de Dolor Miofascial. Tt. invasiu dels punts gallet. Procediment. Indicacions, contraindicacions i complicacions de la punció dels punts gallet.

A cadascun dels músculs que estudiarem treballarem diversos aspectes:

  • Exploració i anatomia palpatòria exhaustiva.
  • Valoració clinicopatològica.
  • Tractament conservador: aplicació de diverses tècniques terapèutiques (tècniques d'energia muscular, teràpia manual, estiraments analítics, esprai & stretch, etc.) exclusives de cada múscul.
  • Tractament invasiu: punció mitjançant agulles d'acupuntura del punt gallet, seguint un protocol preestablert de tractament.

 

Musculatura de la regió glútia

Musculatura de la cuixa i cama

Musculatura de la cintura escapular

Musculatura braç

Musculatura raquis i cara

 

Lloc de realització

Carrer del Segle XX, 78, 08032 Barcelona, Espanya

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×