Calendari

Calendari: 5 de novembre de 2022

Horari: Dissabte, de 9.00 h a 14.15 i de 15.30 a 20.45 h

Durada: 10,00 hores

Informació general

Organitza: Secció Territorial de l'Alt Pirineu i Aran del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats/des

Preu: 90,00€

Mode: Presencial

Activitat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries-Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud amb 1.2 crèdits

Programa

PRESENTACIÓ

En els darrers anys hi ha un interès creixent pels diferents mètodes i conceptes de fisioteràpia neuromusculoesquelètica procedents de la zona geogràfica d’Austràlia i Nova Zelanda, conegudes, de manera col·loquial entre els fisioterapeutes, com les “4M”.

Cadascun dels quatre mètodes posseeix una identitat única, amb propostes pròpies i originals per a l’abordatge de les diferents disfuncions de l’aparell locomotor. En aquest seminari s’ofereix una introducció general als 4 mètodes per tal que el fisioterapeuta interessat en alguna de les formacions oficials disposi d’un criteri més ampli per tal de fer una elecció més encertada. A l’hora, es presenta un exemple d’integració de les “4M” aplicant-les a l’abordatge d’una disfunció de columna cervical.

 

OBJECTIUS

  • Conèixer les bases de les “4M”, com a uns dels mètodes i conceptes amb més prevalença en l’àmbit actual de la fisioteràpia neuromusculoesquelètica.
  • Comprendre les bases d’avaluació i tractament dels 4 principals mètodes i conceptes de teràpia manual.
  • Demostrar l’aplicació del raonament clínic i les “4M” en la resolució d’un cas clínic de columna cervical.

 

TEMARI

  • Presentació general: prioritat de l’avaluació clínica. Bases del Raonament Clínic.
  • Principis generals en què es fonamenta la proposta d’avaluació i d’abordatge terapèutic de cadascuna de les “4M”.
  • Integració en un cas clínic de columna cervical. Amb demostració pràctica. Avaluació clínica bàsica de columna cervical, com a punt comú a tots els abordatges. Identificació de banderes. Exploració física per identificar paràmetres de revaloració.
  • Pràctica entre els assistents.
Lloc de realització

Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell. Passeig de Joan Brudieu, 8, 25700 La Seu d'Urgell, Lleida

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×