Calendari

Calendari: 26 de març de 2022

Horari: Dissabte, de 9.00 h a 14.15 h i de 15.30 h a 18.30 h

Durada: 8,00 hores

Informació general

Organitza: Secció Territorial de Girona Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats/des

Preu: 20,00€

Mode: Presencial

Activitat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries-Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud amb 1.10 crèdits

Programa

PRESENTACIÓ

La falta d’adherència al tractament és un problema que afecta totes les branques de la medicina i que s’aguditza especialment en el cas del tractament de Fisioteràpia a causa de  l’esforç,  constància i força de voluntat que implica per al pacient l’acompliment de les prescripcions.

Aquesta falta d’adherència és encara més evident en el cas de prescripcions que s’allarguen en el temps amb malalties cròniques com són les patologies cardiorespiratòries ((Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC), Fibrosi Quística (FQ) o Insuficiència Cardíaca (IC), per esmentar-ne algunes). En aquests casos l’adherència implica un canvi conductual difícil de mantenir en el temps.

Els factors que influeixen en aquesta falta d’adherència són múltiples: la motivació del pacient; l’excés de feina dels professionals que es tradueix en instruccions que es donen de manera massa ràpida, en un llenguatge massa tècnic que el pacient no pot entendre; per llargs períodes de temps sense cap tipus de supervisió periòdica; la incompatibilitat entre les activitats de la vida diària del pacient i la prescripció; l’acceptació del patiment i del dolor com a part de la pròpia vida, i la complexitat i poca originalitat de les accions de la prescripció. Conseqüentment, el pacient s’acaba avorrint i abandonant el tractament.

En els últims anys ha crescut la necessitat de formació per als professionals de la salut en les habilitats digitals i de disseny d’experiència per tal d’implementar intervencions sanitàries en les quals la tecnologia és un element clau.

La Comissió de Fisioteràpia Respiratòria proposa aquesta activitat per conèixer els protocols i fases que intervenen en la creació d’experiències gamificades (Serious Games o Jocs Aplicats) en l’àrea de la salut i d’eines que ens ajudin a empoderar els nostres pacients, millorar la seva adherència al tractament i així fer-los protagonistes del seu procés de rehabilitació.

TEMARI

  • Presentació del taller experiencial. Creació dels grups de treball

  • L’adherència al tractament del pacient amb patologia crònica

  • Serious Games for Health centrats en adherència i pacient en Fisioteràpia (Exergames)

  • Taller de cocreació per al disseny d’Exergames per a la millora de l’adherència al tractament dels nostres pacients

    • Coneix i entrena. Metodologia de Disseny de Serious Games I

    • Aplica. Posada en pràctica del Disseny de Serious Games II

    • Comparteix. Presentació de les propostes cocreades pels diferents grups de treball

  • Avaluació del curs: Es realitzarà una avaluació continuada del curs que contemplarà l’assistència i la participació de l’alumne. Cal assistir al 100% de les hores per obtenir el certificat del curs.

  • Conclusions i finalització del taller

Lloc de realització

Seu de la Secció Territorial de Girona, C/Albereda, 3-5. Edifici Fòrum Sanitari. 17004, Girona

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×