Calendari

Calendari: Consulta programa

Horari: Consultar programa

Durada: 22,00 hores

Informació general

Organitza: Grup de Treball de Fisioteràpia Aquàtica del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats/des

Preu: 170,00€

Mode: Semipresencial

Programa

PRESENTACIÓ

Cada vegada són més els fisioterapeutes que surten de les universitats catalanes amb una major incertesa de quin ha de ser el seu camí com a professionals dins l’àmbit de la fisioteràpia. Si agafem les estadístiques sobre l’estat actual de la professió, realitzades pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, veiem la sobresaturació de diferents àrees i sectors, i la mancança en d’altres.

 

Per fer front a aquest problema de la nostra professió i entenent la importància actual de garantir l’expertesa i afavorir l’especialització a nivell professional per oferir millors serveis, ha arribat l’hora que la societat i els departaments de salut coneguin una nova línia de tractament, que encara que existent, mai se li ha donat la importància que se li dona en d’altres països. Estem parlant de la Fisioteràpia Aquàtica Especialitzada.

 

Hem de poder tenir bons fisioterapeutes aquàtics per tal que aquest àmbit d’actuació es professionalitzi i, per fer-ho, no hi ha res millor que formar els fisioterapeutes que vulguin introduir-se en el món de la recuperació a través del medi aquàtic.

 

El Grup de Treball de Fisioteràpia Aquàtica del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya – UFAE, ha programat aquest curs que proporcionarà les eines necessàries perquè el fisioterapeuta pugui obtenir el màxim rendiment del seu treball emprant el medi aquàtic.

 

OBJECTIUS

Els alumnes que realitzin el curs podran adquirir les eines i coneixements elementals que ha de tenir el fisioterapeuta que treballa en el medi aquàtic així com les directrius per afrontar el tractament terapèutic amb l’aigua com a mitjà. A més, el curs pretén:

  • Conscienciar els fisioterapeutes de la importància de la fisioteràpia aquàtica i els beneficis que aquest medi ofereix.
  • Aprendre el marc competencial i les indicacions terapèutiques que permetin afrontar els casos susceptibles de ser tractats mitjançant la fisioteràpia aquàtica.
  • Abordar de manera global tot el procés d’atenció en fisioteràpia des de l’avaluació al plantejament d’objectius.
  • Aportar les tècniques i eines per abordar el tractament de fisioteràpia dins d'aquest medi a partir dels objectius establerts.
  • Adquirir les habilitats en tècniques de mobilització i guiatge de pacients amb simulacions pràctiques dins l’aigua.

 

TEMARI

BLOC TEÒRIC (en línia)
  • L’aigua i la instal·lació
  • La intervenció del fisioterapeuta
  • Avaluació
 
BLOC PRÀCTIC (presencial)
  • Familiarització amb el medi i amb el material aquàtic
  • Treball a piscina poc profunda
  • Treball a piscina profunda
  • Prova d’avaluació
Lloc de realització

Part presencial. Up Cornellà. Carrer de la Verge de Montserrat, 08940 Cornellà

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×