Calendari

Calendari: 18, 19, 25 i 26 d'octubre de 2024

Horari: Divendres, de 15.00 h a 19.00 h i dissabtes, de 09.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h

Durada: 24,00 hores

Informació general

Organitza: Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats/des

Preu: 240,00€

Mode: Presencial

Programa

PRESENTACIÓ

El dolor és una de les manifestacions gairebé permanents en els diferents problemes de l’aparell locomotor i és imprescindible de gestionar, és a dir, de modular per poder abordar tant el confort del pacient com la patologia existent. La neuromodulació auricular és un procediment que, per la seva innervació i la influència en els nuclis més importants ubicats en el tronc cerebral per la modulació nociceptiva, representa un dels millors procediments de complement per modular la informació nociceptiva i poder així augmentar l’eficàcia del tractament de fisioteràpia.


OBJECTIUS

L’objectiu general d’aquest curs és proporcionar al /a la fisioterapeuta els coneixements en neuromodulació auricular necessaris per poder aplicar aquest  procediment ràpid, eficaç i fàcil d'aplicar, en les situacions en què la demanda de modulació del dolor és important per a la resolució del problema plantejat.

Com a objectius específics i d’aprenentatge durant el curs, recordarem l’anatomia i la innervació del pavelló auricular; coneixerem la projecció dels punts neuroreflexes i les àrees funcionals i quins són els mecanismes de neuromodulació que postula la neuromodulació auricular. Aprendrem a valorar i combinar els protocols de tractament en neuromodulació auricular i dotarem al /a la fisioterapeuta dels coneixements i eines adequades per aplicar els programes de tractament que proposa el procediment de la neuromodulació auricular amb les diferents patologies doloroses de l’aparell locomotor.

 

TEMARI

•    Introducció, història, anatomia PA, somatotopia
•    Punts neuroreflexes: cartografia. Neuromodulació
•    Punts funcionals: cartografia. Neuromodulació
•    Tractament: protocols i mètodes
•    NMA i teoria polivagal: aplicació al dolor i l’estrès
•    Aplicació pràctica de la tècnica

 

Docent: Dr. Pedro Marco Aznar. Llicenciat en medicina i cirurgia. Diplomat en acupuntura, aurículoterapia, aurículomedicina i estimuloteràpia. Docent universitari i autor de diverses publicacions escrites.

Lloc de realització

Centre Univers. Carrer del Comte de Salvatierra, 15, Sarrià-Sant Gervasi, 08006 Barcelona, Espanya

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×