Calendari

9 d'abril de 2022

Horari: Dissabte, de 9.30 a 12.30 h

Durada: 3,00 hores

Informació general

Jornada bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Secció Territorial de Lleida Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Lloc de realització

Aula Magna. Facultat de Medicina UdL. Carrer de Montserrat Roig, 2, 25008 Lleida

Descripció

El proper dissabte 9 d'abril, la Secció Territorial de Lleida celebrarà la catorzena edició del seu tradicional Esmorzar Col·loqui, enguany, sota el títol, Fisioteràpia en oncologia.

La sessió començarà amb la reunió anual per als col·legiats de la província de Lleida, en la qual els membres de la Secció Territorial de Lleida faran un breu resum de la seva activitat durant l'any 2021 i donaran pinzellades de les activitats previstes per al 2022.

La segona part serà una conferència a càrrec de la fisioterapeuta lleidatana Nerea Calvet sobre fisioteràpia en oncologia. Actualment, segons l’OMS, el càncer és la principal causa de mort al món. Una de cada sis defuncions registrades és deguda a aquesta malaltia; durant el 2020, gairebé 10 milions de morts van ser atribuïdes al càncer. És a dir, ens trobem i ens trobarem cada cop més persones a consulta que requereixen tractament i pateixen, han patit o patiran un càncer. Per tant, és necessari que estiguem formats per saber actuar davant d’un tipus de pacient que requereix una atenció i actuació específica. I encara més important, saber que no hem de fer i quan hem de derivar. 

En aquesta xerrada s’explicarà com la fisioteràpia oncològica pot mantenir, millorar i restaurar la integritat i la funcionalitat del pacient oncològic, així com prevenir i tractar les seqüeles derivades del procés oncològic.  

En acabar la conferència, els assistents podran plantejar les seves preguntes al ponent. Per cloure la jornada, la Secció Territorial de Lleida oferirà un esmorzar als assistents.

El programa de la jornada serà el següent:

9.30 h Primera convocatòria
10.00 h Segona convocatòria i reunió anual
10.30h Ponència sobre "Fisioteràpia oncològica" a càrrec de Nerea Calvet Vega
11.30 h Col·loqui i esmorzar

Esperem que sigui del vostre interès!

A càrrec de

Nerea Calvet. Nascuda a Lleida, va acabar els estudis de fisioteràpia a la UdL l'any 2016. Després d’haver participat en un voluntariat a Gàmbia va decidir continuar la seva formació desmarcant-se de la fisioteràpia per introduir-se en el món de l’antropologia i la cooperació, realitzant el Màster d'Antropologia Mèdica i Salut Global a la URV.  En acabar el màster i començar a treballar com a fisioterapeuta al CAP 11 de setembre, va tornar a sentir la necessitat de formar-se més en el camp de la fisioteràpia. Així doncs, va especialitzar-se en la fisioteràpia oncològica l’any 2020.  Actualment, ha finalitzat el postgrau Acupuntura Funcional i Neuromodulació Auricular en el tractament del dolor per complementar i ampliar els seus coneixements i disposar de més eines en el tractament del dolor oncològic.  

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×