Calendari

7 d'octubre de 2023

Horari: Dissabte, de 9.15 h a 12.45h

Durada: 3,75 hores

Informació general

Jornada bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Comissió de Neuromusculesquelètica del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Lloc de realització

Online

Descripció

Actualment, cada cop és més habitual l’ús de tècniques invasives dins de la pràctica clínica dels fisioterapeutes, així com la pràctica de punció seca, la qual s’ha desenvolupat al voltant del maneig del dolor en quadres vinculats amb la síndrome de dolor miofascial.

En revisions sistemàtiques i metaanàlisis publicades al 2021 per Jorge Sánchez-Infante i altres col·laboradors, es va arribar a la conclusió que existeix evidència de qualitat moderada sobre els resultats que té la punció seca en el maneig del dolor a curt termini i com aquests són superiors al placebo o a l’aplicació d’altres tècniques.

Una altra tècnica és l’electròlisi percutània, la qual es diferencia de la resta per l’ús de corrent galvànica amb l’objectiu de provocar canvis fisiològics en el teixit i canviar els símptomes del pacient.

Al 2021, Gómez-Chiguano i altres col·laboradors, van publicar una revisió sistemàtica i metaanàlisi en la qual es va arribar a la conclusió que es millorava el dolor i la disfunció en diferents quadres de dolor musculoesquelètics.

L’objectiu d’aquest Update és poder posar en comú l’actualitat que ens envolta a la seva aplicabilitat, així com indagar en la neurofisiologia que pugui explicar els seus bons resultats per així poder donar suport i justificar amb un major pes el seu ús en la pràctica clínica.

A càrrec de
  • Enrique Velasco Serna
  • Jahn Dubery Manchola
  • Ana Santoja Calderón
  • Ángela Menéndez Torre

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×