Calendari

15 de juny de 2024

Horari: Dissabte, de 09.15 h a 18.30 h

Durada: 7,50 hores

Informació general

Preu: 70,00€

Organitza: Comissions de Fisioteràpia Cardiorespiratòria i Pacient crític. Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

MATÍ: Aula 603 del TCM 6 (situada a la planta baixa)

TARDA: Gimnàs G3 i Gimnàs G4 (situats a la planta baixa)

Descripció

Enguany les comissions de fisioteràpia cardiorespiratòria i pacient crític hem volgut oferir-vos una jornada conjunta en la qual es tractin temes d'actualitat d'aquests dos àmbits d’actuació tant relacionats entre ells.

Es tractaran qüestions com ara la importància del fisioterapeuta respiratori en les unitats UCRIS, els últims dispositius PEP que ofereix el mercat i la seva utilitat, l'estat actual de la mobilització precoç a l’UCI i el drenatge de secrecions en els pacients ventilats.

Tot això es precedirà d'una classe magistral en la qual el ponent ens aporta una visió diferent de l’entrenament de força en el pacient respiratori. Ja a la tarda vindran els tallers en els quals farem un tastet de la tècnica Buteyko, útil en el pacient asmàtic, i ens endinsarem en el món de l’ecografia diafragmàtica.

A càrrec de
  • Fran Martín Orive. Grau de Fisioteràpia per Universitat Ramón Llull. Màster universitari en Activitat Física Terapèutica (URL). Doctorand en el programa de FCS Blanquerna. Docent del Grau de Fisioteràpia a Universitat Ramón Llull.
  • Anna Ferran Roig. Certificació en Mètode Buteyko per Buteyko Clínic. Postgrau en fisioteràpia del tòrax (EUG). Experta en fisioteràpia cardiorespiratòria (URL).
  • Macarena Segura Medina. Grau en Fisioteràpia (EUG). Fisioterapeuta respiratòria al Servei de Neumología i a la Unitat de Malalties Neuromusculars de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Integrant del comitè d’ELA de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
  • Eva Pascual García. Grau en Fisioteràpia (EUG). Màster en Fisioteràpia del tòrax. Fisioterapeuta respiratòria al Servei de Medicina física i rehabilitació de l’Hospital del Mar. Coordinadora de la Comissió de Fisioteràpia respiratòria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Docent en el Grau de Fisioteràpia de UAB i UIC.
  • Bernat Planas Pascual. Grau en Fisioteràpia per Universitat de Salamanca. Màster en Fisioteràpia del Tòrax. Fisioterapeuta a Hospital Universitari Vall d’Hebron.
  • David Moya Francés. Grau en Fisioteràpia per l’Universitat de Vic. Especialitzat en rehabilitació cardíaca. Coordinador de la Comissió de Pacient Crític del CFC. Docent a l’Univeristat Rovira Virgili.
Lloc de realització

TecnoCampus Mataró-Maresme | Edifici TCM6 | Passatge d’Adolf Comeron, 10 08302 Mataró (Barcelona)

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×