Calendari

29 d'octubre de 2022

Horari: Dissabte de 08.30 h a 14.00 h

Durada: 5,00 hores

Informació general

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats/des

Seminari bonificat al 100% pel CFC

Activitat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries-Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud amb 0.7 crèdits

Organitza: Comissió de Fisioteràpia vestibular, postura i funció d'equilibri del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Lloc de realització

Carrer Espitau, 5, 25530 Vielha, Lleida. Edifici: Residència Sant Antoni. Sala: Auditori . (Si cal fer pràctiques aleshores aniríem a la Sala de RHB.)

Programa

PRESENTACIÓ

En general, en la fisioteràpia ens hem centrat en l'estudi i el tractament del component mecànic relacionat amb el control postural. En els darrers anys, l'avenç del coneixement en el camp de la neurociència ens permet comprendre els processos sensorials implicats en el control postural i del balanç, així com la integració d'aquesta informació a nivell del SNC (sistema nerviós central), el seu processament i resposta a nivell motor.

 

Aquest coneixement és important considerar-lo i poder-lo aplicar en diferents camps d'interès: maneig de risc de caigudes, rehabilitació de pacients amb alteracions del to muscular, en el camp de rehabilitació de lesions esportives, en la prevenció de lesions i en el millorament del rendiment de l'esportista i de ballarins professionals relacionat amb el procés de presa de decisions.

 

OBJECTIUS

Els alumnes que facin el curs podran adquirir els coneixements i comprendre el nivell sensorial del control postural i del balanç i la seva integració a nivell del SNC.

 

Objectius específics:
  • Estudiar els diferents sistemes sensorials implicats en el control postural.
  • Estudiar la seva integració en el SNC.
  • Aplicar aquest coneixement a nivell pràctic en l'avaluació del pacient.
  • Establir el sistema sensorial que presenti una alteració funcional perquè sigui objectiu de tractament al pacient.
  • Realitzar diferents tests clínics avaluant diferents nivells del processament sensorial i la seva repercussió a nivell del control postural i del balanç.

 

Objectius d’aprenentatge:

Que l'alumne faci una correcta avaluació clínica del component sensorial relacionat amb el control postural i motor i estableixi el o els sistemes implicats en l'alteració del cas particular del pacient.

 

TEMARI

 

Part teòrica:
  • Neurofisiologia dels sistemes sensorials en el control postural i del moviment
  • Integració central de la informació sensorial i resposta motora

 

Part pràctica:
  • Demostració i pràctica de tests clínics
  • Integració i interpretació de resultats

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×