Calendari

31 de març de 2022

Horari: Dijous de 15.00 h a 19.15 h

Durada: 4,00 hores

Informació general

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats/des

Seminari bonificat al 100% pel CFC

Activitat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries-Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud amb 0.60 crèdits

Organitza: Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Lloc de realització

Seu del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. C/Segle XX, 78, 08032, Barcelona

Programa

PRESENTACIÓ

Aquest curs pretén ampliar informació sobre aspectes rellevants en el pacient amputat. Abordant les principals teories sobre la neurofisiopatologia del dolor del membre fantasma, estratègies d'educació en neurociències del dolor, per després enfocar el tractament a nivell de fisioteràpia, en les diferents estratègies d’intervenció basades en neurones mirall.

 

OBJECTIUS

Els alumnes que realitzin el curs podran comprendre les teories actuals sobre el dolor del membre fantasma, adquirir eines d’intervenció que mostrin potencial de mediació en el dolor, conèixer les diferents escales per al dolor neuropàtic i de valoració de imatge motora, així com implementar de forma adequada el tractament de fisioteràpia amb mirror therapy, i enginyeria motora graduada.

 

TEMARI

  • Concepte: Dolor del pacient amputat (teories sobre la seva fisiopatologia, dolor del monyó, síndrome del dolor del membre fantasma, “membre fantasma”.
  • Abordatge de fisioteràpia (diferents tècniques basades en neurones mirall).
  • Valoració de la capacitat de generar imatge motora en el pacient.
  • Treball de les diferents estratègies d’evocació per ajudar a generar una adequada imatge motora.
  • Enginyeria motora graduada.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×