Calendari

14 de maig de 2022

Horari: Dissabte de 9.00 h a 14.15 h

Durada: 5,00 hores

Informació general

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats/des

Seminari bonificat al 100% pel CFC

Organitza: Grup d'Interès del Vallès Oriental del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Lloc de realització

Aula Magna de l’edifici del Coneixement de l’Hospital General de Granollers, 08402 Granollers, Barcelona

Programa

PRESENTACIÓ

La PNE (Pain Neurocience Education) és un concepte que comença a estar molt estès entre els fisioterapeutes com a un dels millors abordatges per al dolor crònic. Cal continuar oferint aquest tipus de formació que guiï la nostra pràctica clínica diària. Paula Areso en pot aportar la seva visió des de l’atenció primària, un model que cal implementar i seguir per a una millor atenció al pacient. És una formació que serviria d´introducció a les altres formacions, establint un marc conceptual a partir del qual començar a treballar tots els altres aspectes, tant més psicosocials com d´exercici terapèutic.

 

L'informe de la Conferència Internacional sobre Atenció Primària (AP) de Salut celebrada a Alma-Ata el 1978 defineix el concepte d'AP com “l'assistència essencial, basada en mètodes i tecnologies pràctiques, científicament fundats i socialment acceptables, posada a l'abast de tothom, els individus i les famílies de la comunitat, mitjançant la seva plena participació i a un cost que la comunitat i el país pugui suportar, en totes i cadascuna de les etapes del seu desenvolupament, amb un esperit d'autoresponsabilitat i autodeterminació. L'AP ha d'estar orientada als problemes sanitaris principals i ha de prestar serveis preventius, curatius, rehabilitadors i de foment de la salut; així mateix pretén aconseguir la màxima accessibilitat als serveis que presta i per això es considera necessària la participació dels individus a través de l'educació, per aconseguir individus i comunitats capaços d'enfrontar-se de manera adequada als seus problemes de salut.”

 

OBJECTIUS

La Comissió de Dolor Crònic té com a objectiu principal poder oferir, mitjançant aquesta formació als alumnes que la realitzin, l’adquisició dels coneixements fonamentals per al tractament del dolor crònic, així com eines per a la pràctica diària i coneixements actualitzats de PNE i exercici terapèutic per a persones amb dolor crònic.

 

TEMARI

  • Les unitats de fisioteràpia al Sacyl, d'on venim?
  • Educació en neurociència del dolor. Activitats grupals amb pacients de dolor crònic musculoesquelètic i fibromiàlgia a les unitats de fisioteràpia: derivació de pacients, inclusió en activitat grupal, entrevista inicial, sessions teòriques (END) i sessions d'exercici
  • Formació: Sessions clíniques als Equips d'Atenció Primària i fisioterapeutes d'AP
  • Investigació. Assignatura pendent?
  • Teràpia multicomponent en dolor crònic i fibromiàlgia
  • Continguts bàsics en un programa de PNE
  • Com aplicar la PNE a consulta privada i a AP
  • El treball a unitats especialitzades, AP i la importància del paper de la persona fisioterapeuta

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×