El CFC ofereix als col·legiats els serveis de la Fundació Galatea a través del Programa AFÍ

Publicada el 09/10/2017

Si patiu estrès professional; si sou addictes a alguna substància legal o il·legal; si creieu que podeu estar patint algun trastorn mental; si presenteu símptomes d'esgotament físic i mental, o si us té tenallats una depressió, aquesta notícia us interessa.

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ha signat un conveni amb la Fundació Galatea perquè els col·legiats que ho necessitin puguin rebre, amb tota confidencialitat i gratuïtament, els serveis que ofereix l’entitat, a través del Programa AFÍ (d'ajuda al fisioterapeuta).

En l’última Assemblea General del CFC, celebrada al juny a Lleida, es va informar del resultat de l’enquesta online sobre el destí de 30.000 euros d’inversió social relatius al 2017: va guanyar l’opció de contractar una pòlissa d’accidents col·lectiva (que vam anunciar divendres), amb 246 vots, mentre que 125 vots demanaven la integració del CFC a la Fundació Galatea.

En aquella mateixa Assemblea General, es va decidir també destinar el romanent aprovat al foment de mesures relacionades amb la formació, el coneixement i la previsió social. Finalment, la Junta de Govern ha dut a terme les dues opcions: una nova pòlissa d’accidents i el fet que tots els col·legiats puguin acollir-se, a través del Programa AFÍ, als serveis de la Fundació Galatea.

La Fundació Galatea va ser creada l'any 2001 pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, arran de l'experiència del Programa d'Atenció al Metge Malalt (PAIMM), i que ja atén professionals de la medicina, la infermeria, la veterinària, la farmàcia, la psicologia, l’odontologia i el treball social. I des d’ara, també als fisioterapeutes.

No estàs sol, deixa't ajudar

Més del 80% dels fisioterapeutes col·legiats són autònoms i treballen sols, amb pacients però sols. Suporten tota la feina i tota la responsabilitat: no hi ha companys amb qui compartir a diari ni els dubtes, ni l’estrès. No és estrany —malgrat que ens agradi la feina— que, en alguns casos, algú es col·lapsi. I quan això passa afecta el professional però també l’atenció que rep el pacient.

Addiccions, trastorns mentals, estrès, depressions, burnouts... En qualsevol d’aquests casos, penseu que no esteu sols: deixeu-vos ajudar pel Programa AFÍ, sortir-vos-en és possible. La Fundació Galatea té els professionals adequats, des del primer moment us sentireu ben acompanyats i en bones mans, i tractaran el vostre cas amb total confidencialitat.

Una trucada confidencial al 93 567 88 56

Tot comença amb una trucada —absolutament confidencial, sense informar al Col·legi, ni a l’empresa, en cas que treballeu per altri— al telèfon 93 567 88 56, que posa en marxa tot el procés: us escoltarà un professional, us guiarà i us ajudarà. Començareu a tractar el vostre problema, començareu a solucionar-lo. Amb una trucada o amb un correu electrònic a fgalatea@fgalatea.org

El sistema assistencial de la Fundació Galatea té dues potes: la Clínica Galatea, que rehabilita professionals amb trastorns de salut mental greus i/o addiccions, i el Servei de Suport Emocional per a Professionals de la Salut (SEPS), que tracta el patiment emocional d’origen laboral o personal. Qualsevol professional de la salut col·legiat i en actiu que s’adreci a la fundació buscant tractament serà derivat en primer lloc a la Unitat d’Acolliment, que fa el triatge i deriva l’usuari a la clínica o al SEPS.

La Clínica Galatea (centre concertat amb el Catsalut) és el centre de desintoxicació i tractament d'addiccions i trastorns mentals especialitzat en professionals de la salut. Té una unitat de consultes externes, una unitat d’internament i també hospital de dia. I ofereix l’experiència dels més de 4.000 professionals tractats des de la seva creació; compromís amb la investigació i programes terapèutics personalitzats. I tot, òbviament, amb la màxima confidencialitat i sense cost per al pacient.

El Servei de Suport Emocional per a Professionals de la Salut (SEPS) atén els professionals que presenten patiment emocional d’origen laboral (per una síndrome de desgast professional, “burnout”, sobrecàrrega de l’activitat assistencial o després d’una reclamació per mala praxi) o personal (dol patològic, ruptura, migració, rol de cuidador familiar). El SEPS disposa d’un quadre de facultatius amb experiència en l’àmbit de la salut mental i l’atenció psicoterapèutica a professionals de la salut. Aquest servei el paga el pacient i la Fundació Galatea li retorna el 75% de fins a 5 sessions per any.

*Més informació al telèfon 93 567 88 56 o al correu electrònic fgalatea@fgalatea.org

 

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×