Tenir cura dels cuidadors també ajuda els malalts, tema del vídeo-consell de novembre

Publicada el 16/11/2017

L’envelliment de la població és una realitat. Cada dia són més els cuidadors que tenen cura de gent gran i, encara que sembli una paradoxa, aquests cuidadors també s’han de cuidar.

Aquest és el tema del vídeo-consell del mes de novembre, “Precaucions per als cuidadors”, publicat al canal Fisiotv.cat i inclòs en la campanya ’12 mesos, 12 consells de salut’ en què participa el CFC.

Molt sovint són cuidadors no professionals que desconeixen la importància d’una higiene postural adequada, cosa que pot repercutir negativament en el malalt. Cal conèixer per exemple els factors de risc que poden posar en perill la columna vertebral, que és el pilar central del nostre cos.

El vídeo-consell parla també de com manejar càrregues pesades correctament o de com aixecar una persona sense prendre mal: mantindrem l’esquena recta i flexionarem els genolls per aprofitar la força de la musculatura de les cames.

També s’insisteix en que cal mantenir un bon estat de salut per poder cuidar millor les persones al nostre càrrec. Una dieta equilibrada, descans i una bona rutina d’exercici físic ens ajudaran a mantenir-nos sans i en forma.

La campanya ’12 mesos, 12 consells de salut’ és una iniciativa conjunta del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes del País Basc, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Navarra, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Galícia, el Col·legi Professional de Fisioterapeutes de la Comunitat de Madrid i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. 

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×