V Torronada-Col·loqui de la Secció Territorial de Lleida

Publicada el 04/12/2017

El passat dijous 30 de novembre es va celebrar, a Lleida, la V Torronada – Col·loqui de la Secció Territorial de Lleida, on hi van assistir tant col·legiats com estudiants de Fisioteràpia de la UdL, sent un total d’unes 70 persones.

La Torronada va ser iniciada per la conferència “Humanisme i cooperació. Una altra dimensió de la Fisioteràpia" a càrrec de la Dra. Carme Campoy, diplomada en Fisioteràpia per l’Escola Universitària Gimbernat, llicenciada en Antropologia por la UNED, màster universitari en Desenvolupament i Cooperació Internacional i doctora en Antropologia mèdica amb la tesi doctoral: “Discapacidad y «fisioterapia» tradicional en África Oeste”, emmarcada en l’àmbit de l’Antropologia Mèdica y la Cooperació per al Desenvolupament.  La Sra. Campoy, actualment, realitza la funció de coordinació del Servei de Rehabilitació de Gestió de Serveis Sanitaris a la població de la Regió Sanitària de Lleida. És coordinadora de la UHE de Fibromiàlgia y SDM de Fatiga Crònica de l’Hospital de Santa María, GSS, Lleida, i realitza també tasques assistencials com a fisioterapeuta i imparteix classes com a professora associada al Grau de Fisioteràpia de la Universitat de Lleida. A més, el passat mes de setembre va ser guardonada pel CFC amb el Premi Fisioterapeuta de l’Any 2017.

Durant la seva intervenció va posar l´accent en la importància de la relació d´ajut i l´aliança terapèutica entre el professional sanitari i el pacient, individus en situació de vulnerabilitat. Va destacar les diferents dimensions de la malaltia, com a fenomen no només físic sinó també psicològic i social, convidant a explorar la medicina basada en la narrativa o medicina basada en narracions, moviment liderat per metges que pretenen revisar els seus models professionals, tenint en compte la seva pràctica assistencial, tant com les experiències dels pacients. Destacant, al finalitzar, l´ampli camp de treball del que disposa la Fisioteràpia en l´àmbit de la cooperació al 3r i 4t món, compartint diversos projectes en els quals actualment treballa i als quals va convidar als assistents a sumar-s’hi.

Posteriorment es va realitzar un sorteig entre tots els col·legiats que van assistir a l’acte d’un val de 100€ de descompte en qualsevol curs del CFC per al proper any 2018. Va resultar guanyadora la col·legiada Ester García Martínez. Moltes felicitats !!!

Per concloure l’acte i com ja és tradició, es va convidar tots els assistents a un pica-pica, torrons i cava com a preàmbul de les festes nadalenques.

Secció Territorial de Lleida

 

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×