Càrrega, descàrrega i sobrecàrrega: l'últim vídeo-consell del 2017

Publicada el 08/01/2018

A la feina, cal anar amb compte amb les males postures i els mals gestos, sobretot si fem repeticions. En aquest sentit, els professionals de la missatgeria —que treballen carretejant embalums de totes mides, pesos i colors, i que, al llarg del dia, pugen i baixen infinitat de vegades de la furgoneta o del camió— són candidats a patir un cert tipus de lesions.

Aquest era precisament el tema del vídeo-consell del mes de desembre passat, “Professionals de la càrrega i descàrrega”, que encara podeu veure al nostre canal Fisiotv.cat i que forma part de la campanya ’12 mesos, 12 consells de salut’ en què participa el CFC des de 2014.

En el vídeo s’hi explica que tanta càrrega i descàrrega pot sobrecarregar i provocar patologies serioses, que tant poden sorgir de forma aguda ja de bon començament, com anar-se manifestant de manera progressiva. Afecten sobretot i en aquest ordre, la zona lumbar, les espatlles i els genolls.

En qualsevol cas, els fisioterapeutes tenen les eines per ajudar-nos a solucionar-ho. Són els professionals més adequats per valorar com tractar-nos i aplicar-nos un programa específic que ens en reforci la musculatura amb estiraments i exercicis abdominals. I també poden aplicar tractaments de Fisioteràpia avançada com l’electròlisi i exercicis de reforçament musculotendinós.  

La campanya ’12 mesos, 12 consells de salut’ és una iniciativa conjunta del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes del País Basc, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Navarra, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Galícia, el Col·legi Professional de Fisioterapeutes de la Comunitat de Madrid i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×