El seminari tècnic “L’apràxia en pacients adults amb lesió de l’hemisferi esquerra” omple la seu gironina del CFC

Publicada el 02/10/2018

El passat dissabte 29 de setembre va tenir lloc a la seu de la secció territorial de Girona del CFC el seminari tècnic “L’apràxia en pacients adults amb lesió de l’hemisferi esquerra”, dut a terme per Roberta Ghedina.

La sessió va començar amb un recordatori sobre l'apràxia i la neurofisiologia i, tot seguit, amb l'ajuda de recursos audiovisuals, Ghedina va explicar com identificar l'apràxia i quins tests passar (el Test de Renzi o proves per identificar quin gest li costa al pacient).

També es va a dur a terme un taller per identificar i reproduir les diferents gesticulacions: apresos, desconeguts, nous, transitiu, intransitiu i simbòlic. A través de l’observació de casos clínics es van establir els dos grans grups d'apràxia: ideatoria i ideomotora.

Ghedina va acabar fent unes pinzellades de la història i evolució dels diferents conceptes i models, remarcant la importància per als professionals de mantenir-se reciclats.

De les valoracions dels col·legiats assistents se’n desprèn la necessitat d’un segons seminari encara més pràctic de tractament de pacients neurològics o amb apràxia.

També va sorgir la proposta de formacions en l'àmbit de la fisioteràpia neurològica (valoració del pacient neurològic i del sistema vestibular).

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×