El videoconsell de novembre ens parla de la importància del son

Publicada el 15/11/2018

Unes vuit hores de mitjana al dia. Una tercera part de la nostra vida. És el temps que passem dormint. I no és perquè sí. Dormir regenera les nostres cèl·lules, recarreguem piles. Amb tot, la postura en què ho fem, el possible soroll que ens envolta i la temperatura ambient també compten.

La postura. El coixí. El soroll. La llum. La temperatura corporal. L’oxigen. El matalàs. De tot això parla el videoconsell de novembre de la campanya “12 mesos, 12 consells de salut”, en què participa el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, i que ja podeu veure i compartir.

Un bon somni demana una posició corporal horitzontal. Només en casos de malaltia cardiovascular s’hauran d'elevar el cap o les cames. També s'aconsella que les persones amb reflux dormin amb el capçal del llit elevat (o sobre el seu costat esquerre, mai sobre el dret)

Cal saber també, destaca el videoconsell, que el bon coixí és aquell que permet espirar bé, alleujant pressions cervicals i mandibulars, i mantenir la columna i el crani rectes.

Llit i matalàs no han de ser metàl·lics, per evitar sorolls incòmodes, també cal evitar la llum massa brillant de tauletes i mòbils a prop dels ulls.

La campanya ‘12 mesos, 12 consells de salut’ és una iniciativa conjunta del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes del País Basc, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Navarra, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes d’Andalusia, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de València, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Galícia, el Col·legi Professional de Fisioterapeutes de la Comunitat de Madrid, el Col·legi de Fisioterapeutes de Cantàbria i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×