Un estiu més a Anantapur i Fisios Mundi ja té un manual bàsic de Fisioteràpia

Publicada el 28/11/2018

Un any més, durant els mesos d’estiu, l’ONG Fisio Mundi ha col·laborat amb la Fundació Vicente Ferrer a la ciutat índia d’Anantapur i una de les prioritats, aquesta vegada, ha estat acabar un manual bàsic de Fisioteràpia.

El manual resumeix tot allò que pot ser útil als professionals dels centres d’Anantapur i que Fisiosmundi ha recopilat des de 2015, segons ha explicat la fisioterapeuta Itsaso Olasagasti, coordinadora del projecte i col·legiada del CFC.

Aquest any s’ha tractat també el tema de la reintegració dels nens i nenes, pacients dels centres de paràlisis cerebral, un cop tornen a casa seva, tenint en compte la realitat no sempre fàcil de les famílies.

Plans de futur per al 2019

Per a l’estiu de 2019, hi ha plantejades dues línies de treball més. D’una banda, la millora de les ajudes tècniques i l’educació de les famílies, a través de personal amb experiència en ortopèdia pediàtrica i ús del guix en les adaptacions posturals.

I de l’altra, la millora de la intervenció terapèutica i educativa en els centres de paràlisi cerebral, acompanyant les professionals dels centres i formant-les.

Segons Olasagasti, per a tot això faran falta a més a més persones amb experiència en educació especial o diversitat funcional com a complement als conceptes de Fisioteràpia pediàtrica que ja es treballen.

Les persones interessades a sumar-se al projecte han de saber que es tracta de dos mesos de voluntariat com a mínim. En qualsevol cas, poden posar-se en contacte amb Itsaso Olasagasti, al correu electrònic: olasagasti.itsaso@gmail.com.

La Fisioteràpia, arreu del món

Fisios Mundi és una ONG que vol donar resposta a les necessitats de Fisioteràpia detectades en persones sense recursos per accedir a tractament.

Està formada per persones voluntàries (fisioterapeutes i altres professionals) que dediquen el seu temps lliure a projectes de cooperació destinats a portar la Fisioteràpia a tots els racons del món.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×