La fisioterapeuta Montse Camps publica un conte il·lustrat nadalenc sobre el solstici d’hivern

Publicada el 04/12/2018

La fisioterapeuta col·legiada Montse Camps (Tàrrega, 1972) publica el conte ‘Una història de Nadal’, il·lustrat per Agnès Pla, que l’autora defineix com una invitació a reconnectar amb l’origen del Nadal, el solstici d’hivern, i amb la llum que il·lumina les llars quan neix una criatura.

“Quan vaig tenir el primer fill, em va sorgir la pregunta de com explicar-li el Nadal, vaig buscar informació sobre aquesta festa ancestral i en vaig trobar molta i molt bonica”, diu Camps. També assegura que “al mateix temps, a la consulta, em trobava amb moltes persones que no els agrada el Nadal o bé que s’angoixen en aquestes festes”.

Aquest va ser l’impuls que va fer que la fisioterapeuta posés fil a l’agulla i escrigués ‘Una història de Nadal’, el conte amb què comparteix part de la informació que va trobar, “perquè és molt important pels infants poder viure aquestes festes i que els adults ens hi connectem també”.

El conte no inclou “cap component religiós ni cristià”, aclareix Camps. “El solstici d’hivern ja se celebrava abans del cristianisme. Al desembre hi ha moltes hores de foscor, però a partir del dia 21, aproximadament, torna a allargar-se el dia i, per tant, augmenten les hores de llum”.

Segons Camps, a la il·lustradora Agnès Pla li va encantar la història i “s’hi va implicar molt, des del primer moment”. Les seves aportacions han estat “clau” i els seu dibuixos són d’una “gran sensibilitat i calidesa”. També hi ha ajudat Eva Guasch, maquetant.

*Monte Camps presentarà ‘Una història de Nadal’ el proper dissabte 8 de desembre a les 18.15h, a la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega. El llibre és autoeditat i per ara el ven personalment. A mesura que vagi engrescant llibreries, ho anirà comunicant a la seva web.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×