El vídeo-consell de febrer explica el paper de la Fisioteràpia en els trasplantaments

Publicada el 20/02/2018

La Fisioteràpia està present en tot tipus de trasplantaments, abans i després de la intervenció, per preparar i facilitar la recuperació del pacient. Aquesta disciplina resulta indispensable especialment en trasplantaments de pulmó i de cor, i també intervé en casos de ronyó i fetge.

Per aquest motiu, el vídeo-consell del mes de febrer de la campanya “12 mesos, 12 consells de salut”, en què participa el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, explica el paper de la Fisioteràpia en la preparació i la recuperació dels pacients en front d’una intervenció d’aquest tipus.

Entre altre coses, s’hi esmenta que la Fisioteràpia inclou diversos programes de rehabilitació i de recuperació funcional per aconseguir la màxima autonomia i qualitat de vida possibles per als trasplantats.

I també s’hi tracten els programes de reeducació funcional; el treball postural; la recuperació del to muscular i el control de les compensacions musculoesquelètiques i del dolor; accions que en aquests casos cobren una rellevància especial.

La campanya ’12 mesos, 12 consells de salut’ és una iniciativa conjunta del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes del País Basc, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Navarra, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes d’Andalusia, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de València, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Galícia, el Col·legi Professional de Fisioterapeutes de la Comunitat de Madrid i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×