Seminari de Patologia vestibular a Tortosa

Publicada el 18/07/2018

El passat dissabte 14 de juliol, el Grup d’Interès de les Terres de l’Ebre del CFC va organitzar un Seminari d’avaluació i tractament de Fisioteràpia del pacient amb patologia vestibular, a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Va ser un seminari de 4 hores de durada amb una part teòrica i una part pràctica, on el professor Santiago Crucci ens va introduir al món de la Fisioteràpia vestibular i el seu funcionament. Per a la majoria d’assistents al seminari era una part de la Fisioteràpia desconeguda i vam poder prendre consciència de la important figura del fisioterapeuta en l’abordatge d’aquest tipus de pacients.

Durant el transcurs del seminari vam poder fer un repàs de l’anatomia i la fisiologia del sistema vestibular i dels signes i símptomes a tenir en compte a l’hora d’abordar-la en consulta; centrant-nos sobretot en el Vertigen Posicional Paroxístic Benigne (VPPB) per la seva alta resolució amb tècniques específiques de Fisioteràpia. A nivell pràctic, ens vam centrar en les maniobres d’avaluació i tractament del VPPB del conducte semicircular posterior, atès que és el que està present en el 90% dels casos de VPPB.

Va ser un seminari molt interessant i profitós ja que ens va proporcionar eines per a poder posar-ho en pràctica al dia següent amb els nostres pacients.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×