El CFC insisteix en la idoneïtat de la presència de fisioterapeutes en centres poliesportius i centres sanitaris públics

Publicada el 07/09/2018

Aquest dissabte 8 de setembre es commemora el Dia Mundial de la Fisioteràpia en honor de la creació l’any 1951 de la World Confederation for Physical Therapy, organització que agrupa entitats de representació de professionals de la Fisioteràpia a nivell mundial.

Des del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC) aprofitem l'efemèride per insistir en el paper prominent que hauria de jugar la Fisioteràpia en el camp de la Salut Pública i també en la necessitat de la presència de fisioterapeutes tant en Centres d'Atenció Primària (CAP) com en qualsevol instal·lació poliesportiva pública.

Tenint en compte l'envelliment progressiu de la població, la cronicitat d'algunes patologies i el fet que l'activitat física terapèutica serveix cada vegada més per ajudar a viure millor, a conviure amb certes malalties o en processos de recuperació de molt diverses lesions i patologies, està clar que la presència dels fisioterapeutes resulta indispensable.

Des del CFC hi posem èmfasi tot l'any però no està de més aprofitar aquesta commemoració a nivell mundial per tornar-hi: cal un professional sanitari que pugui acompanyar totes aquestes persones en l'activitat física, i els més adequats són els fisioterapeutes, professionals formats en patologies i alteracions musculoesquelètiques i neurològiques.

Els fisioterapeutes no només serveixen per tractar lesions sinó també per evitar-les i per prescriure activitat física en benefici de la salut de les persones. Sovint no es tracta tant d’aplicar un tractament a algú que acaba de tenir un accident o que pateix una patologia concreta, sinó de ser-hi presents ajudant, orientant i recomanant activitat física terapèutica, sempre que calgui i que sigui possible.

Des de fa uns quants anys, el CFC commemora el Dia Mundial de la Fisioteràpia el 8 de setembre, i, alhora, durant tot l'any i a través de les seves diverses seccions territorials, el CFC organitza activitats com ara caminades populars o curses per mirar de propagar l'hàbit de fer exercici físic. 

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×