La Fisioteràpia ajuda a pal·liar els símptomes de la menopausa

Publicada el 17/10/2019

La menopausa és un procés natural que passen totes les dones entre els 45 i els 55 anys. És l’etapa de la vida on comença la desaparició progressiva de la menstruació i, en aquesta transició, un 85% de les dones pateixen una simptomatologia molt característica (fogots, palpitacions, marejos, problemes de son...) i un seguit de canvis metabòlics que poden provocar una disminució de la massa muscular i òssia, la qual cosa augmenta el risc de patir osteoporosi.

Altres símptomes que es poden patir són la incontinència urinària, la sequedat vaginal o dolor durant les relacions sexuals, restrenyiment, incontinència fecal... La Fisioteràpia, gràcies a la pelviperineologia, la gimnàstica hipopressiva, el biofeedback, o l’electroestimulació pot ajudar-nos a reduir i/o a pal·liar tots aquests símptomes, i així ho explica el videoconsell del mes d’octubre de la campanya ‘12 mesos, 12 consells de salut’, una iniciativa conjunta del Colegio Oficial de Fisioterapeutas del País Vasco, el Colegio Oficial de Fisioterapeutas de Navarra, l'Il·lustre Col·legi de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana, el Colegio Oficial de Fisioterapeutas de Galicia, el Colegio Profesional de Fisioterapeutas de la Comunidad de Madrid, el Colegio de Fisioterapeutas de Cantabria i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×