La Fisioteràpia, protagonista al programa “Tot és possible” de RAC1

Publicada el 24/10/2019

En el marc de la 2a edició de la Jornada de Fisioteràpia de l’Esport que vam celebrar al CAR de Sant Cugat, vam tenir l’oportunitat de fer difusió de la nostra professió des d’un gran altaveu. I és que el programa “Tot és possible” de RAC1, que condueix la periodista Elisenda Camps, va fer un especial dedicat a la Fisioteràpia des de les mateixes instal·lacions del CAR.

El programa va comptar amb la presència del degà del CFC, Ramon Aiguadé; Josep Medina, cap de Rehabilitació de l’Institut Guttman; Sergi Lucas, fisioterapeuta especialitzat en Fisioteràpia vestibular, i Lluís Puig, fisioterapeuta que cada 15 dies té un espai fix al programa on parla de prevenció, tractament i recuperació.

El degà va tenir l’oportunitat d’explicar què fem i què podem aportar a la societat, i va donar a conèixer molts dels àmbits d’actuació en què treballem, segurament desconeguts per al gran gruix de la ciutadania, però per sobre de tot va recalcar que el gran objectiu del Col·legi és protegir el pacient vetllant per la bona pràctica professional dels fisioterapeutes.

Per la seva banda, Josep Medina, expert en Fisioteràpia neurològica, va parlar de la importància de l’aplicació de les noves tecnologies en els tractaments fisioterapèutics així com de la necessitat de treballar amb un equip transdisciplinari (que integri professionals no sanitaris tals com enginyers, matemàtics, dissenyadors...) per evolucionar en tècniques de tractament que millorin la qualitat de vida dels pacients.

Tot seguit va ser el torn de Lluís Puig i Sergi Lucas, coordinador del Grup de Treball de Fisioteràpia Vestibular del CFC, que va explicar als oients què és el sistema vestibular, quines patologies tracta i a quin tipus de problemes està associat. Va finalitzar Puig i, com fa sempre, ho va fer amb un tuit que, en aquest cas va ser: “Si poses un fisioterapeuta a la teva vida, milloraràs la teva qualitat”. Clar, concís i real.

 

També el pots veure al canal de YouTube del Col·legi.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×