Roberta Ghedina i Xavier Oliver, premi June Nystrom de Fisioteràpia 2019

Publicada el 30/10/2019

L'any 1999, un any després de la mort de la nostra companya June Nystrom, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya va decidir instaurar un premi que portés el nom d'aquesta fisioterapeuta americana que va treballar a Catalunya amb nens afectats de poliomielitis. Durant els anys que va viure a casa nostra va impulsar i difondre la Fisioteràpia i va ser, també, la responsable de la formació de molts fisioterapeutes.

Vint anys després, han estat molts els companys, companyes i associacions que, per motius ben diversos, han estat reconeguts amb aquest premi que atorga el nostre Col·legi als fisioterapeutes que més han destacat en l'àmbit professional, social, docent i científic.

Enguany, la Junta de Govern, en reunió del passat 19 de juny de 2019, va aprovar, per unanimitat, atorgar el Premi June Nystrom de Fisioteràpia 2019 ex aequo a Roberta Ghedina i Xavier Oliver, guardó que els hi será entregat en el marc de La Nit de la Fisioteràpia el proper 15 de novembre.

Ghedina és diplomada en Fisioteràpia (1985, Milà) i en Logopèdia (1993, UPC), i llicenciada en Lingüística (2008, UB).  Va realitzar un curs en Neuropsicologia al 2009 a la Universitat de Barcelona. Té un Màster en Teràpia Visual realitzat a l’Escola d'Òptica i Optometria de Terrassa i un Màster en coaching. A més, va ser docent oficial de II nivell del Mètode Perfetti des del 1995 fins al 2015, i al grau de Fisioteràpia en diverses universitats (UIC, UManresa, EUG Cantàbria i UVic) des del 1998 fins a l’actualitat. També va ser docent al grau de Logopèdia a l’EUG Cantàbria des del 2014 fins al 2017, i en postgraus i cursos de Fisioteràpia en neurologia des del 1993. Especialització en la clínica: Ictus des del punt de vista motor, visual i lingüístic. Paràlisi facial. Va ser presidenta d’AERNP (Asociación Española Rehabilitación Neurocognitiva Perfetti) en el primer mandat, del 2011 al 2015.

Per la seva banda, Oliver és diplomat en Fisioteràpia. A nivell professional, inicià la seva trajectòria a dos CAP on acabà sent coordinador del Dpt. de Fisioteràpia; va ser director de Fisiogestió i actualment és director del Dpt. de Fisioteràpia i vicedegà de la FMCS de la UIC. La seva experiència docent es remunta al 1988 a l’EUF Gimbernat, per passar a ser professor associat a la UIC, director i professor de l’Institut de Ciències de la Salut i Benestar, Escola Universitària Garbí de la UdG i col·laborador d’un Màster oficial del Sòl Pelvià a la FUB. Inicia la seva trajectòria científica i de recerca al 1982, col·laborant en un treball sobre “Rendimiento, entrenamiento y evolución del hombre”, presentat al IX Congrés Internacional de Fisioteràpia (1982). Durant 35 anys ha participat en un total de 30 ponències i 16 treballs d’investigació i actualment té dues patents: una de marca sobre instrumentalització per a l’aplicació de massatge terapèutic i l’altre sobre TNM.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×