Premis, homenatges i la professió, protagonistes de la Nit de la Fisioteràpia

Publicada el 19/11/2019

Al finalitzar la IX Jornada de Fisioteràpia Neuromusculoesquelètica, es va celebrar la Nit de la Fisioteràpia, una trobada a la qual hi va assistir la consellera de Salut, Alba Vergés, que va entregar el Premi June Nystrom a Roberta Ghedina i Xavier Oliver, en reconeixement a la seva trajectòria professional. L’acte va tenir també un sentit homenatge a Pere Narbona, exdegà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya de 1992 a 1996, qui va morir el 7 de juny d’aquest any, així com un reconeixement als fisioterapeutes jubilats al 2018.

La Nit de la Fisioteràpia va congregar més de 100 persones i va obrir-se amb el discurs del degà, Ramon Aiguadé, qui va voler “agrair el paper de tots els professionals que fan que la Fisioteràpia sigui cada cop més una eina imprescindible per entendre els processos de salut al nostre país”. Davant la consellera de Salut, Alba Vergés, el degà va reconèixer “el paper actiu del Departament en la promoció de la Fisioteràpia que ens ha permès, durant el darrer any, mantenir diverses reunions en què sempre hem trobat un tarannà col·laborador. Penso que una professió jove com la nostra, amb molts fisioterapeutes menors de 30 anys, és una força de salut per al país”.

Per la seva banda, Vergés va afirmar que el dels fisioterapeutes és “un col·lectiu imprescindible en la societat pel seu paper en la prevenció i promoció de la salut per evitar intervencions quirúrgiques, amb una feina incessant per recuperar l’autonomia de les persones, especialment fonamental en el cas de la gent gran”. Per a la consellera, “la Fisioteràpia recupera la vida i la normalitat del pacient, perquè el dolor i la limitació dels moviments minven l’autoestima de les persones”. 

Per acabar, Vergés va recordar el rol dels fisioterapeutes que es va definir recentment en el Fòrum de Diàleg Professional, on es va destacar la necessitat d’emprendre més activitats preventives, participar en programes d’atenció comunitària, millorar la coordinació interprofessional, assumir patologies agudes de baixa complexitat i crònica estable i, finalment, augmentar l’atenció domiciliària.

Podeu veure imatges de la Nit de la Fisioteràpia, així com dels premis als millors expedients acadèmics i el Premi al Fisioterapeuta de l'Any 2019 aquí

Des del Col·legi volem agrair a Mútua General de Catalunya el seu patrocini i col·laboració a l’acte.

 

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×