Conèixer i prevenir les lesions més habituals entre els músics

Publicada el 23/12/2019

Amb l’objectiu de conèixer les lesions més habituals entre els musics i com prevenir-les, hem preparat el videoconsell del mes de desembre, dintre de la campanya “12 mesos, 12 consells de salut”.

Existeix un alt percentatge de músics que es veuen obligats a aturar la seva carrera musical per culpa de les lesions. Són problemes que molt sovint es poden prevenir i tractar amb l’ajuda dels fisioterapeutes, i que tenen a veure, sobretot, amb el tipus d’instrument que es toca i els moviments repetitius.

Per exemple, amb els instruments de vent de fusta cal parar atenció als avantbraços i els canells, atès que tenen tendència a sobrecarregar-se si es passa moltes hores practicant. En instruments de mig pes com el clarinet o l'oboè, el dolor principal es focalitza al primer dit de la mà dreta, ja que suporta el pes de l'instrument i pot patir una contracció muscular mantinguda. Amb els instruments de vent de metall la que pateix és la musculatura dels llavis. Els instruments de percussió, per la seva banda, poden danyar la zona cervical, la dorsal de l'esquena i la cintura escapular. Però també pateixen la musculatura del braç i de l'avantbraç amb els moviments repetitius i d'impacte.

El videoconsell també ens explica com prevenir aquestes lesions i ho resumeix en cinc punts: escalfar a consciència, estirar un cop acabada la pràctica, tenir cura dels aspectes ergonòmics, adoptar una postura correcta, i realitzar exercici aeròbic i d'enfortiment físic per tolerar millor les llargues jornades de treball.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×