El CFC promou un curs sobre “Suport Vital Bàsic i Desfibril·lació Externa Semiautomàtica (SVB i DEA)” impartit pel fisioterapeuta expert en el tema Josep Lluis Estrada

Publicada el 22/02/2019

Cada vegada se’n veuen més. En pavellons esportius, escoles, instituts, teatres, cinemes, aeroports, estacions de tren. En qualsevol lloc on es produeixin grans concentracions de persones i, per tant, on l’existència d’aparells desfibril·ladors externs automàtics pot salvar vides. I encara és millor si al costat d’aquests aparells hi ha algú que domina els primers auxilis en cardiopaties coronàries i pot donar una resposta ràpida i adequada.

D’aquí la importància del curs de “Suport Vital Bàsic i Desfibril·lació Externa Semiautomàtica (SVB i DEA)”, que impartirà el fisioterapeuta i instructor de SVB i DEA (del Consell Català de Ressuscitació) Josep Lluis Estrada, els propers dilluns 25 i dimarts 26 de març de 2019 a la tarda, a la Seu del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC) del carrer Segle XX, 78, de Barcelona.

Com explica el programa del curs, la supervivència de les persones afectades per aquestes patologies depèn en bona mesura d’un diagnòstic ràpid i d’un tractament immediat, abans de l’arribada del personal d’emergències: la primera persona actuant ha de saber identificar l’aturada cardiorespiratòria i iniciar les maniobres de suport vital.

En tant que professionals de l‘àmbit sanitari i esportiu, els fisioterapeutes resulten un personal ideal per formar-se i per poder ser els primers interventors en una situació d’emergència d’aquest tipus. I és en aquest sentit que l’European Resuscitation Council i l’American Heart Association, al capdavant de la comunitat científica internacional, promouen la formació en l’ús dels aparells desfibril·ladors externs automàtics i la seva implantació en espais on es produeixen grans concentracions de persones.

INSCRIVIU-VOS-HI AQUÍ.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×