Com córrer un trail de muntanya sense posar en risc la salut

Publicada el 21/03/2019

Està comprovat: el bon temps i els cels blaus de la primavera són una crida irresistible per a moltes persones, que es llancen a córrer pels camins i, una cosa porta a l’altra, a participar en trails de muntanya, proves de resistència física bastant o molt exigents que poden fer patir les articulacions.

Per aquest motiu el videoconsell de març de la campanya “12 mesos, 12 consells de salut”, en què participa el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), s’adreça a qui vulgui preparar-se per a una d’aquestes proves sense posar en risc la seva salut.

Estem parlant de proves amb distàncies que van dels 5km als 42km, o més, amb forts desnivells i circuits que inclouen corriols, roques, prats, torrents: tot un festival per als sentits, que requereix anar-hi ben preparat. Cal tenir en compte l’alimentació, la roba i el material que farem servir i, sobretot, l’estat físic.

Així, per exemple, el videoconsell de març de la campanya “12 mesos, 12 consells de salut” indica que abans de la cursa és imprescindible fer un bon escalfament muscular i articular, així com estiraments.

I també proposa uns exercicis que poden ser favorables i que seria recomanable realitzar periòdicament. Per exemple: fer un treball de propiocepció d’extremitats inferiors i reforçament de la musculatura abdominal i lumbar, amb planxes dinàmiques i exercicis combinats de cames i braços. Existeixen múltiples opcions amb o sense material.

Són exercicis senzills que, sumats a una bona pauta d’entrenament per guanyar fons, una bona alimentació, sentit comú i la roba adequada, ens ajudaran a assumir el repte que suposa fer un trail de muntanya. També és altament recomanable, abans de començar a entrenar, sotmetre’s a una prova d’esforç.

La campanya ‘12 mesos, 12 consells de salut’ és una iniciativa conjunta del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes del País Basc, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Navarra, l'Il·lustre Col·legi de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Galícia, el Col·legi Professional de Fisioterapeutes de la Comunitat de Madrid, el Col·legi de Fisioterapeutes de Cantàbria i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×