El degà i el secretari del CFC es reuneixen amb la consellera de Salut per parlar del futur de la Fisioteràpia a Catalunya

Publicada el 27/03/2019

El degà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), Ramon Aiguadé, el secretari de la Junta de Govern, Daniel Jiménez, i la responsable de Desenvolupament Professional i Relacions Institucionals, Roser Alfonso, s’han reunit aquest dimarts al migdia amb la consellera de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, i el director general de Professionals de la Salut del Departament de Salut, Marc Ramentol, a la seu de la pròpia Conselleria, a Barcelona, per parlar de la situació de la Fisioteràpia a Catalunya.

Un dels temes que han tractat és “la prioritat, que compartim, de millorar l’Atenció Primària, augmentant-hi el nombre de professionals de la Fisioteràpia”, ha explicat el degà del CFC, per a qui cal “un nou model més eficaç, a l’Atenció Primària, que permeti l’accés directe al fisioterapeuta, atès que tots hi sortiríem guanyant, començant pels usuaris”.

Hi ha evidències científiques del fet que la Fisioteràpia millora i agilitza la recuperació del pacient, cosa que, alhora, suposa un estalvi en medicaments i, per tant, econòmic, i és en aquesta línia que treballen tant la Generalitat com el Col·legi.

Salut i el CFC han parlat també de la necessitat d’agilitzar els tràmits de la l’autorització administrativa, que la Conselleria té derivada al Col·legi.

Aiguadé ha destacat la “sensibilitat envers la Fisioteràpia i el coneixement de la nostra realitat”, que té la consellera Vergés, i el compromís de tornar-se a reunir amb Ramentol, abans de l’estiu, per continuar sumant forces.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×