Èxit de la formació sobre “Tècniques de drenatge de secrecions”, a Tortosa

Publicada el 15/04/2019

El passat dissabte 30 de març va tenir lloc a Tortosa un seminari sobre “Tècniques de drenatge de secrecions”, impartit per la fisioterapeuta Inma Castillo i organitzat per la Secció Territorial de les Terres de l'Ebre del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC) amb l’objectiu de proporcionar coneixements bàsics de les tècniques de drenatge de secrecions bronquials actuals i el seu bon ús en Fisioteràpia.

Castillo va començar amb una introducció sobre com s’adapten les tècniques en funció de la fisiopatologia del pacient i va continuar descrivint les tècniques de drenatge de secrecions basades en la modificació del flux aeri (diverses tècniques respiratòries, lentes i ràpides). També va detallar el drenatge autògen (DA); l'espiració lenta total amb glotis oberta en infralateral (ELTGOL); la tècnica d'espiració forçada (TEF); el mecanisme de la tos i, finalment, l'exercici a dèbit inspiratori controlat (EDIC) amb dispositiu amb resistència inspiratòria.

Va ser un seminari 100% bonificat pel CFC, al quan van assistir-hi una vintena de col·legiats, que van valorar-lo molt positivament.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×