Balanç positiu dels primers 100 dies de la Junta de Govern

Publicada el 17/04/2019

El balanç dels primers 100 dies de la Junta de Govern del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya no pot ser més positiu, tant per la feina feta com pels projectes de futur pensats especialment per enfortir el col·lectiu de la Fisioteràpia.

Una de les línies mestres de l’acció de govern de la Junta, és la de ser més presents al territori: celebració de més jornades, creació de seccions territorials que coincidiran amb les Regions Sanitàries, establir reunions periòdiques, i en suma, escoltar encara més els col·legiats.

El proper dimecres 24 d’abril, la reunió mensual de la Junta de Govern tindrà lloc a Olot, a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa (ACGAX) i la Junta aprofitarà el seu desplaçament per reunir-se, a les 19.30h, amb els fisioterapeutes i les fisioterapeutes de la zona, una de les prioritats de la nova Junta: escoltar i actuar d’acord a les necessitats del col·lectiu català. L’entrada a l’ACGAX és lliure i no cal inscripció per a la reunió, esteu tots i totes convidats i convidades. Esperem la vostra assistència!

Dotar cada trobada del màxim contingut

Un dels primers actes que va dur a terme la Junta de Govern va ser la convocatòria via correu electrònic i que va suposar un important estalvi econòmic pel Col·legi, de la 44a Assemblea Ordinària, celebrada a la seu de Barcelona el passat dissabte 22 de desembre.

Tenint en compte que una altra de les línies mestres de l’acció de govern és dotar cada trobada del màxim contingut, l’Assemblea es va arrodonir programant-hi una conferència sobre evidència científica en activitat física terapèutica impartida per les fisioterapeutes Mireia Solà (Màster en activitat física terapèutica i Postgrau en abordatge del dolor) i Àngels Pera (Màster en activitat física terapèutica, i Postgrau en Fisioteràpia càrdio-respiratòria, en Fisioteràpia en neurologia i en Fisioteràpia en geriatria), i que va ser tot un èxit.

Arran d’aquesta evidència d’estalvi econòmic realitzant la convocatòria de l’Assemblea Ordinària via correu electrònic, la Junta mantindrà aquesta acció per a la resta de convocatòries de característiques similars.

Reunir el talent i establir sinergies

Cursos, seminaris, conferències, jornades... Conscients que la formació continuada és vital pel futur del col·lectiu, la Junta de Govern ha potenciat també l’oferta formativa del Col·legi, que us animem a consultar sovint perquè creix dia a dia.

Una altra prioritat són les jornades col·legials: reunir el talent i establir sinergies. La primera ha estat la Jornada Col·legial de les Terres de l’Ebre a Tortosa el passat 6 d’abril. Seguim el dissabte 27 d’abril amb la 8a Jornada de Fisioteràpia en Geriatria, que tindrà lloc a Barcelona.

Entrant a l’estiu tindrem la Jornada Transpirinenca, el 15 de juny a la Seu d’Urgell i la Jornada de l’Eix Transversal, a Girona, el 13 de juliol. Tornant de les vacances d’estiu gaudirem de la Jornada de Fisioteràpia Esportiva a Barcelona el 4 d’octubre i la Jornada de Neuromusculoesquelètica, també a Barcelona, el 15 de novembre. Fer menció, també, de la preparació del congrés internacional de Fisioteràpia 2020, pel qual ja s’està treballant.

Així mateix, el 26 de gener culminava amb èxit el curs d’Activitat Física Terapèutica, pensat pel CFC per aprofitar al màxim el recurs de l’AFT en Fisioteràpia, i que està tenint continuïtat amb una altra formació endegada pel Consejo General de Colegios de Fisioterapeutas. “Tot i haver estat durant anys un camp bastant oblidat pels fisioterapeutes a favor de la teràpia manual passiva, estem segurs que l’AFT és el present i és el futur, ja que és una de les pràctiques amb més evidència científica”, ha destacat el degà.

Agenda de Relacions Institucionals  

En aquests gairebé 100 dies d’activitat, la Junta de Govern ha mantingut reunions de caràcter institucional amb el director general de l’ICS, Sr. Josep Maria Argimon, el director general de CatSalut, Sr. Adrià Comella i el director general de Professionals de la Salut, Sr. Marc Ramentol, amb qui hi ha el compromís de tornar-se a reunir abans de l’estiu. Destacar, també, la reunió mantinguda amb la consellera de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya, Sra. Alba Vergés qui va mostrar coneixement de la nostra realitat i sensibilitat envers la nostra professió en la reunió mantinguda amb el degà i el secretari del CFC.

Fer menció, també, que el Col·legi ja participa activament en el Fòrum de Diàleg Professional de Catalunya, endegat per la Conselleria de Salut i on participen diversos col·legis professionals.

L’objectiu de la Junta de Govern és mantenir una agenda activa de relacions institucionals amb diferents entitats sanitàries, sindicats, Generalitat de Catalunya i altres Governs.

Creació de l’Observatori de Gènere
Així mateix, seguint les línies mestres presentades al programa electoral de la nova Junta de Govern, l’Observatori de Gènere del CFC ja està actiu.

Es tracta d’un òrgan assessor per lluitar per l'equitat i contra la desigualtat de gènere, l’assetjament i la discriminació dins del col·lectiu de la Fisioteràpia, liderat per la fisioterapeuta experta en temes de gènere, Yolanda Castellano.

Grups de treball i d’interès, comissions i seccions territorials

Una bona part de la feina que es fa des del Col·legi, es fa gràcies a la col·laboració desinteressada de col·legiades i col·legiats, que voluntàriament decideixen dedicar part del seu temps a sumar esforços. Tots i cadascun dels grups de treball, les comissions, els grups d’interès i les seccions territorials del CFC en són la mostra.

Amb l’objectiu de defensar les nostres competències com a professionals sanitaris, la Junta de Govern ha creat recentment el Grup de Treball contra l’Intrusisme i la Comissió d’Osteopatia. Mai s’acaba d’agrair prou la tasca i la feina que fan els nostres companys de professió al llarg de l’any, oferint a tot el col·lectiu no només la seva experiència i coneixements, sinó també part del seu temps.

La difusió de la Fisioteràpia com a professió sanitària

Treballar per la professió, fer xarxa i saber comunicar-ho és un altre dels objectius. Per això aquest any el CFC ha estrenat perfil a la xarxa social professional LinkedIn. Perfil que se suma als ja existents a Twitter, Facebook, Instagram i YouTube. Així el Col·legi augmenta la seva capacitat d’explicar-se al món i de difondre la importància de la Fisioteràpia com a professió sanitària.

Per acabar, pot semblar una anècdota però respon a la intenció de la Junta de fer del Col·legi la casa gran de totes les col·legiades i tots els col·legiats, destacar el fet que es va decidir obrir les portes de la cuina de la seu barcelonina a fi que assistents a cursos i jornades puguin fer ús d’ella, com ho fa diàriament el personal del Col·legi.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×