1a Jornada Transpirinenca: Fisioteràpia, salut i gastronomia, a La Seu d’Urgell

Publicada el 02/05/2019

El proper dissabte 15 de juny tindrà lloc, a La Seu d’Urgell, la 1a Jornada Transpirinenca, la primera que organitza la recent creada Secció Territorial de l’Alt Pirineu i Aran del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), i que estarà dedicada a l’abordatge de les lesions de l’extremitat inferior i a l’ús terapèutic de la marxa nòrdica.

La primera ponència del dia, “Artroscòpia de maluc: Què hem de saber com a fisioterapeutes?”, anirà a càrrec del fisioterapeuta Jordi Puig. L'artroscòpia de maluc és una tècnica quirúrgica cada cop més usada per reparar lesions intra i extraarticulars, i resulta interessant que els fisioterapeutes la coneguin per aplicar el correcte tractament postquirúrgic.

La segona ponència, “Les avaluacions funcionals de l'extremitat inferior a partir del salt. Els beneficis de la videografia i el feedback”, anirà a càrrec del fisioterapeuta Rafel Donat. Parlarà de la importància d’afegir el feedback clínic i funcional per facilitar la comprensió de l’estat de salut dels pacients, així com de facilitar l’adherència terapèutica dels programes d'entrenament neuromuscular o exercici terapèutic proposats per a la seva millora.

La tercera ponència, “Marxa nòrdica, eina de salut”, la impartirà la fisioterapeuta Marta Rispa. Vivim en una societat que cada vegada fa menys activitat física i la marxa nòrdica resulta un dels exercicis físics més complets que els fisioterapeutes poden aplicar en el tractament de diverses lesions i patologies.

Es tractarà, en suma, d’una jornada amb ponents d’alt nivell i àmplia experiència, la inscripció a la qual inclourà el càtering de la pausa del matí. A més, el format d’aquesta 1a Jornada Transpirinenca compaginarà els aspectes professionals i formatius amb un vessant més lúdic al final.

A la tarda, arribarà el torn de dos tallers amb què passar de la teoria a la pràctica. Primer una masterclass amb el fisioterapeuta Rafel Donat, “Les avaluacions funcionals de l'extremitat inferior a partir del salt. Els beneficis de la videografia i el feedback”.

I tot seguit, una sortida de marxa nòrdica, dirigida per la fisioterapeuta Marta Rispa, amb la col·laboració de l’equip de marxa nòrdica de l’Hospital Sant Rafael, que —important— serà d’accés lliure per als acompanyants dels col·legiats inscrits i que, en acabat, inclourà un tastet de formatges de la zona.

Lloc i preu de la inscripció

La 1a Jornada Transpirinenca es farà al Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP), situat a l’avinguda Pau Claris, 16, de La Seu d’Urgell i el preu de la inscripció serà de 5 euros, que es destinaran íntegrament al fons solidari del Col·legi, amb què a final d’any es farà una convocatòria pública per a projectes de caire social en Fisioteràpia.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×