El videoconsell de maig parla dels beneficis de la Fisioteràpia prequirúrgica

Publicada el 22/05/2019

Avui dia ningú dubta dels beneficis de la Fisioteràpia després d’una intervenció quirúrgica per ajudar el pacient a recuperar força, moviment i funcionalitat, són un fet. En canvi encara no es té tan assumida la importància del que fem abans de la cirurgia, ni el fet que “com més preparat tinguem el cos, més fàcil serà la recuperació”.

Per aquest motiu, amb el sentit didàctic de sempre, el videoconsell del mes de maig de la campanya “12 mesos, 12 consells de salut”, en què participa el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), està dedicat als beneficis de la Fisioteràpia prequirúrgica.

Es tractaria, subratlla el videoconsell, d’aprofitar que la majoria de cirurgies són programades per consultar un o una fisioterapeuta sobre els exercicis i el tractament que es pot realitzar per preparar el cos per a una intervenció i la posterior recuperació. Exactament igual com ja fem amb les classes prepart.

L’objectiu de la Fisioteràpia prequirúrgica és que el pacient arribi a l’operació en les millors condicions possibles de mobilitat, elasticitat, força i circulació, tal com s’il·lustra al videoconsell.

Els i les fisioterapeutes poden donar-nos pautes i mostrar exercicis de consciència corporal i propiocepció que després de la intervenció es repetiran i que, com més practicats estiguin prèviament, més fàcil resultarà el postoperatori.

La campanya ‘12 mesos, 12 consells de salut’ és una iniciativa conjunta del Colegio Oficial de Fisioterapeutas del País Vasco, el Colegio Oficial de Fisioterapeutas de Navarra, l'Il·lustre Col·legi de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana, el Colegio Oficial de Fisioterapeutas de Galicia, el Colegio Profesional de Fisioterapeutas de la Comunidad de Madrid, el Colegio de Fisioterapeutas de Cantabria i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×